Kosár
Az Ön kosara üres

Tsubokiri sencha gin


 • Eredet: Uji, Kyoto, Japán
 • product.gyarto: Marukyu-Koyamaen Uji
 • Gyártási év: 2022
 • Jelleg: Gőzölt japán zöld tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, (összes ásványianyag tartalma < 50 mg/liter), előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) kannát és szűk evőkanálnyi, kb 7-8 gr teát.                                                           Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.

  Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.

  Eszközöket a sencha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt


8 790.- Ft

Megveszem

 

Tsubokiri sencha gin - Ezüst sencha

Marukyu-Koyamaen tsubokiri sencha gin premium japanese green tea  

A japán teák sosem frissek és mégis mindig azok. A tavaszi szedést követően közel fél évig érnek.

A japán teaültetvényeken a shincha mellett a legfontosabb bemutatótea a tsubokiri időszak reprezentatív teája.  Október végére, amikor a teaházban a hidegek eljövetelével megnyitják a teaház közepén fekvő tűzhelyet eljön az ideje az idén májusban szedett teát tartalmazó korsó megbontásának. A gyokuro és a matcha esetében ez ténylegesen egy szertartás, míg a senchák kevésbé formálisan, de lehetőség szerint díszcsomagolásban érkeznek a vevőkhöz.

Ez a tsubokiri, a teáskorsó felnyitása. Ez a japán tea egyik legfontosabb eseménye. Az itt kínált tea Marukyu-Koyamaen két ünnepi senchája közül az ezüst fokozat díszcsomagolásban. Ez a két tsubokiri sencha közül a könnyebben emészthető, de sok tekintetben izgalmasabb, mint az arany, különleges, a hagyományos, Uji japán tea ízeket bemutató tea.

Finom, kiterjedt, ezüstös íz.

2018-tól a tasak 80 grammos.

 

A tubokiri teákról az új tea bemutatásának szertartásáról itt és itt olvashat.

  tsubokiri tea marukyu - koyamaen   Marukyu-Koyamaen tsubokiri sencha kin premium japanese green tea   Marukyu-Koyamaen tsubokiri sencha kin premium japanese green tea   Marukyu-Koyamaen tsubokiri sencha kin premium japanese green tea   Marukyu-Koyamaen tsubokiri sencha kin premium japanese green tea   Marukyu-Koyamaen tsubokiri sencha kin premium japanese green tea   Tsubokiri sencha gin  

marukyu koyamaen tsubokiri tea

 

Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb  a vásárlást követő 6-8 hónapban.   A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két  évig megőrzi.

Eszközöket a sencha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt

Belépő a sencha világába pedig itt >>>>>>

További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.