Használjon 65-75Co -ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 7-8 gramm teát, előmelegített teaszettet.
Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, két intenzív, egy erős, de lágyuló, majd további három "híg", de édes felöntést kap. A felöntésekhez használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig. Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a shincha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Marukyu-Koyamaen Uji Shincha Kin
Marukyu-Koyamaen shinchái a legjobb Uji teák előhírnökei. Három típusú shinchát mutatunk be. A Kin, az arany fokozat, a Gin az ezüst és van még egy Tokuse (különleges) minőség is, amit mi átlépünk. Ezek a teák mind különféle minőségű új senchák keverékei (blendjei), a mi értelmezésünkben mind tea embriók.
A shincha kin egy nehezen emészthető tea élmény. Megjelenik benne szinte minden eljövendő, magas minőségű japán rügytea, elsősorban az árnyékolt szekció. Az alapja gyokurót idéző íz, amire sencha emlékek emlékpor ül. A shincha ígéret: ilyen lesz a teánk az idén. Igen ám, de ez a tea nagyotmondónak tűnik. Egyik utóda sem hozza ezt a komplexitást. Novemberre minden gyokuro párat, hangszert, stílust választ, ez pedig még magában tartja mindannyiuk energiáját. Ritkán érezhető élmény. Tudnivaló az is, hogy a tengerentúli nagykereskedőknek, így nekünk is szinte sorba kell állnunk azért, hogy ebből a teából kaphassunk.
A 2018-as év nehéz év volt, sokáig tartott a tél és az azt követő tavaszi hideg, de végül jó minőségű teák születtek.
A gyártó decemberig garantálja minőségét. 1 éven túl finom, érett tea élmény kevesebb csillogással és kevesebb éllel.
Eszközöket a shincha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Belépő a shincha világába pedig itt >>>>>>
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.