Kosár
Az Ön kosara üres

Anji Bai Cha Ji Pin


 • Eredet: Zhejiang - Kína
 • Gyártási év: 2020
 • Jelleg: csúcsminőségű kínai zöld tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 70-75 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4-5 gramm teát.

  Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. Az elkészítés során a legfontosabb a jó minőségű víz használata és mozdulatok finomsága.

   

   


5 890.- Ft

Ez a termék elfogyott

Anji bai Cha Ji Pin kínai zöld tea

Az Anji Bai Cha hazája Anji Huzhou járásban Zhejiangban, a hely, ahol Lu Yu, az első összefoglaló igényű teakönyv írója élt.


Sokszor a fehér teák közé sorolják, de ez nem úgy van, mint a gombászás, ez itt egy tea, amit kifejlett rügyként leszednek, majd sodornak és wokban sütnek, tehát zöld tea. Eredeti neve nem ez, hanem  Bai Ye Yi Hao  白叶一号, ami azt jelenti Fehér levél No.1.azaz első számú tea a teák között. Fehérsége szűzies, lágy illat, törékeny, de teljes íz. 

Nem tudjuk, hogy  amikor a Song dinsztia Song Hui Zhong császára lelkes és tudományos igénnyel írt tea esszéjében fehér teáról beszélt, akkor az Anji Bai Cha elődeit kóstolgatta-e, mindenesetre gyanús, mert már ekkor a legjobb tea termő területek között említik az Anji járást. Erről maga Lu Yu is említést tesz.  A tea mai formájában való restaurálására  a nyolcvanas években került sor, azóta indult el a komolyabb termesztése, de ma is korlátozottan beszerezhető teának számít. Az Anji Bai Cha ma élő legöregebb anyafája 300 éves. Anji teákból származtatják a Long Jing termesztésének alapjául szolgáló fajtát is.

Az Anji ültetvény kora tavasszal különleges látványt nyújt a friss fehéres, a zöldtől elütő rügyeivel és fiatal levelekkel. A fehér-zöld teának különlegesen magas az aminosavtartalma, emiatt lágy, édes öntetet ad.  

Ez a tea is kora tavaszi, tavaszünnep előtti Min Qian tea. (Az esős évszak beállta, ápr 20 előtt, az arra alkalmas ültetvényeken 2 szedésre kerül sor, ezt a Ming Qian teát különösen nagy becsben tartják.)

 

Belépő a zöld teák világába itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

An ji Bai cha teakert

 

Anji bai Cha Ji Pin kínai zöld tea

Anji bai Cha Ji Pin kínai zöld tea

Anji bai Cha Ji Pin kínai zöld tea

Anji bai Cha Ji Pin kínai zöld tea

Anji bai Cha Ji Pin kínai zöld tea

Anji bai Cha Ji Pin kínai zöld tea

Anji bai Cha Ji Pin kínai zöld tea

Anji Bai cha

 

              anji bai cha kínai zöld tea