Kosár
Az Ön kosara üres

2002 Ai Luo hegyi vad puerh


  • Eredet: Simao, Yunnan, Kína
  • product.gyarto: Fu Cha Ju - Nem Tea Ház
  • Gyártási év: 2002
  • Jelleg: Érlelt prémium sheng puerh tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Kétszeri rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


18 900.- Ft

Megveszem

 

2002 Ai Luo hegyi vad puerh 

fuchaju

Kevés az igazi, vad fákról származó érlelt tea. Yi-Wu hegyi teákból lehet régi lepényeket találni, meglehetősen borsos áron. Az érlelés módszereinek és alapanyagának kiválasztásában fontos szerepük volt a tajvani, hongkongi kereskedőknek, éttermeknek, tulajdonképpen az ő ízlésük alakította a recepteket. A Fu Cha Ju egy tajvani teamester, Huang Chuan Fang  puerh márkája, ami rejtélyes zen koanként üzen fedőpapírján a teaivóknak: Ez Nem Tea Ház. Ez Tea Őserdő. Ai Luo (vagy Ai Lao 哀牢山 - szó szerinti fordításban Gyászos Börtön) hegység, Simao tartományban, nagy gonddal válogatott és elrendezett levelek lepénye. Huang Chuan Fang nemcsak puerheket készít, sőt elsősorban nem is azt, hanem tajvani zöld wulongokat. Ezek az oolongok az elmúlt 150 évben igen sokat változtak. A változás legfontosabb eleme az érett, erős ízekről a könnyű, zöld, édes, virágos ízekre való áttérés volt. Fu Cha Ju tajvani teái ezen belül újabb vonalat képviselnek. A teáit a ma megszokottnál és elfogadottnál tovább fermentálja és süti, de időben nagyon elnyújtva, kicsit hasonlóan a ma egyre inkább kedveltté váló Anxi zöld wulongok ízéhez. A tea így továbbra is könnyű marad, frissítő, de képes megmutatni gyümölcsös hátterét is. Ugyanezt a módszert alkalmazza Fu Cha Ju a puerhekre is. Az elsők között vezetett be rigorózus válogatási, tisztítási követelményeket, nem fogadott el csak elsőrangúan szedett teát, majd az otthon bevezetett módszer szerint hervasztotta, enyhén fermentálta, sütötte, elengedte, újrasütötte. A sütés kifinomultsága más teáknál ismeretlen ízeket csal elő ebből a vad puerhből. Minden lepényt egyenként, az eredeti módszer szerint préseltek kőnehezékkel. A tea első két felöntése gyümölcsös, majd begyorsul és szállítószalagon ontja a tea erejét. A tizedik felöntés után köszönt be az édes korszak. Érlelt vad puerh.

 

Belépő a puerh teák világába itt ,  információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán és Teazin blogunkban.

Az érlelt sheng és shu teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

2002 fucha ju érlelt ai lao hegyi sheng puerh tea

2002 fucha ju érlelt ai lao hegyi sheng puerh tea

  2002 fucha ju érlelt ai lao hegyi sheng puerh tea   2002 fucha ju érlelt ai lao hegyi sheng puerh tea   2002 fucha ju érlelt ai lao hegyi sheng puerh tea   2002 fucha ju érlelt ai lao hegyi sheng puerh tea   2002 fucha ju érlelt ai lao hegyi sheng puerh tea   2002 fucha ju érlelt ai lao hegyi sheng puerh tea