Kosár
Az Ön kosara üres

2002 Jixing Yiwu sheng puerh tea


 • Eredet: Yiwu, Menghai, Kína
 • product.gyarto: Kunming Teaüzem
 • Gyártási év: 2002
 • Jelleg: Érlelt sheng puerh tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

  Kétszeri rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.

  Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


15 900.- Ft

Megveszem

 

2002 Jixing Yiwu  

2002 Jixing Yiwu érlelt sheng puerh tea cake

  A papiroson a Kunming Teaüzem (China National Native Product &Animal By-Products Import & Export Corporation) high end márkájának a Jixing (jószerencse) nevezetes logója, a Yiwu hegységben talált kőoroszlán sziluettje. A papiroson belül a Jixing 2002-es egyik vad sheng puerh teája, ami immár 11 évet ért a trópusokon, de száraz körülmények között. Ezért telt kerek testű, érett, aromás, de az alapanyagnak köszönhetően (amiben túlnyomórészt kinyílt, érett levelek szerepelnek néhány éppen akkor arra járt rüggyel) az íz alján állhatatos erő és kesernyésség mutatkozik és uralkodik. A Kunming Teaüzem híres volt saját ízvilágáról és filozófiájáról, ez a tea a cég utolsó virágzásának idejére esett. Ilyen nagy, kerek, érett Huang Pian sárga levelekből felépült teákat minden évben különlegességként adtak ki a cégek a bevált blendek és receptek mellett.  Ez is bevált.

 

Belépő a puerh teák világába itt ,  információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán és Teazin blogunkban.

Az érlelt sheng és shu teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

2002 Jixing Yiwu sheng puerh tea cake   2002 Jixing Yiwu érlelt sheng puerh tea cake   2002 Jixing Yiwu érlelt sheng puerh tea cake   2002 Jixing Yiwu sheng puerh tea cake   2002 Jixing Yiwu sheng puerh tea cake   2002 Jixing Yiwu sheng puerh tea cake   2002 Jixing Yiwu sheng puerh tea cake