Kosár
Az Ön kosara üres

2002 Ke Yi Xing


  • Eredet: Menghai
  • Gyártási év: 2002
  • Jelleg: Érlelt shu puerh
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Kétszeri rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


8 800.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

 

2002  Ke Yi Xing 

Ke Yi Xing 2002, shu puerh tea, puer tea   Ke Yi Xing, azaz "bőven termő, prosperáló, jól működő" a puerh írott történelmének legfontosabb márkája volt, pontosan Ke Yi Xing Zhuan Cha  Chang néven működött.keyixing  A XX. század elején, amikor még nem a reklám volt az úr, a Ke Yi XIng már egy messze földön ismert, jól bejáratott márkanév volt, egy családi vállalkozás, ami a XVIII. sz. vége óta Yi Wu hegyi teákra települve egészen 1925-ig működött. A Ke Yi Xing ma fogalom a puer teák között, valamiképpen a tradícióra való hivatkozás. Éppen ezért ma is előfordul, hogy egy-egy cég ezzel a névvel jelöli vállalkozását, vagy teáját, sok ilyen nevű teával találkozhatnak puer teák között keresve-kutatva. 1985-től 2005-ig az eredeti teákhoz hasonló csomagolásban és szándékoltan hasonló receptekkel gyártott Ke Yi Xing teát a Fu Hai cég, Menghai második legnagyobb teaüzeme. A hírneves, tradicionális puerh cégre való hivatkozással gyakorlatilag egy másodlagos márkát hozott létre, aminek ma ugyanolyan jól cseng a neve, mint az eredetinek. Ebből egy ez a pár tégla, aminek boldog tulajdonosai vagyunk. A tea nagy levelelű, nagyon finomra érett, krémes, vastag, édes tea, igazi régi stílusú piacos tea tégla formában.

Belépő a puerh teák világába itt ,  információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán és Teazin blogunkban.

Az érlelt sheng és shu teákat két rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

keyixing   Ke Yi Xing 2002, shu puerh tea, puer tea   Ke Yi Xing 2002, shu puerh tea, puer tea