Kosár
Az Ön kosara üres

2005 - Mengku gong ting shu puerh tea


 • Eredet: Lincang, Yunnan, Kína
 • product.gyarto: Mengku Suangjiang
 • Gyártási év: 2005
 • Jelleg: Érlelt shu puerh tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

  Kétszeri rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

  Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


11 500.- Ft / db

Termékünk átmenetileg nem kapható

 

2005 - Mengku gong ting 

  2005 mengku gong ting mini shu puerh tea   A Shuangjiang Mengku Teaüzem Mengku Rongshi márkájának (勐库戎氏 Mengku Rong család) 145 grammos mini lepénye. Az alapanyag nagy levelű menghai és lincangi teák 2003-as korai szedésű blendje, amit feldolgozás és fermentálás után 2005-ben préseltek formába. Kora tavaszi gong ting  - különleges minőségű - rügyek, erősen sodort és megdolgozott anyag. A tea ugyanebben az évben aranyérmet nyert a shanghaji tea expon. Nagyon apró rügyes, sűrű, gépi préselésű tea. A levelek ennek ellenére szinte teljesen épek.  A tea jelenleg 12 éves, most érkezett el az érésnek arra a fokára, amikor a finom, édességnek el kellene kezdeni uralkodi a nyers erő fölött, de ez itt még mindig inkább egymás mellé rendelő viszony.   A sűrű préselés miatt könnyű eltéveszteni a fejadagot 3-5 gramm elég és 145 is nehezen osztható hattal.
 

Belépő a shu puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

2005 mengku gong ting mini shu puerh tea   2005 mengku gong ting mini shu puerh tea   2005 mengku gong ting mini shu puerh tea   2005 mengku gong ting mini shu puerh tea   2005 mengku gong ting mini shu puerh tea   2005 Mengku Gong Ting shu puerh   2005 Mengku Gong Ting shu puerh