Kosár
Az Ön kosara üres

2016 Menghai Dayi 8592


  • Eredet: Mengla, Yunnan, Kína
  • product.gyarto: Menghai Teaüzem
  • Gyártási év: 2016
  • Jelleg: shu puerh tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Kétszeri rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

    Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


4 290.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

2016 Menghai Dayi 8592 shu puerh tea

A 8592  mint a neve is mutatja 1985-ben született recept.  Ez volt a modern puerh tea egyik fontos éve, sok új recepttel, nyitással az export piacok (elsősorban Tajvan és Hong-Kong) felé persze szigorúan a központi élelmiszer exportvállalat a CNNP logója alatt.  Az első 8592 a Hong Kong Nantian Trading Company kizárólagos megrendelésére készült lila - bíbor színben, ez volt a "bíbor ég tea" volt, ami a kereskedelmi marketingen túl tényleges hivatjozás volt a te színére és a mögöttes spirituális tartalmakra.. A tea nevében a kilences azt jelenti, hogy az osztályozásban átlagosan a legnagyobb levelekből áll.  (A puerh világban a gong ting a legkisebb levél, utána a teji, ezt követi egytől kilencig az egyre nagyobb levélosztály.)  A nagyobb levél általában nagyobb polifenoltartalmat és kisebb koffein tartalmat jelent.

De a kilences levélátlag a 8592 esetében nem azt jelenti, hogy csak nagy levelekből áll. Ez egy átlag.  Először is a teát megvizsgálva a felszínen egy csomó rügyet is találunk, ami viszont ennél fontosabb, hogy hátul a leveleken kívül kiemelkedő a szár aránya.  Így jön ki valahogy a kilences átlag:  nem levél, hanem szár + sok nagy levél + rügyek = kilences, nagy levél átlag. 

De mi  a helyzet a tea levél szárakkal?  Ez első olvasatra egy értéktelen dolognak tetszik.  A levélszárnak, azon túl, hogy tartja a levelet a legfontosabb feladata, hogy kiszolgálja a levél életfunkcióit, biztosítsa a tápanyagcsere útvonalát.  Mint ilyen, megvan a maga értéke, általában elenyésző a koffein tartalma, magas az ásványi anyag, amino sav, vitamin, kevesebb a polifenol tartalma, az íze pedig visszafogott, vékony. Inkább friss, mint frissítő.

A magas rosttartalom miatt a fermentált, szárat is tartalmazó teák meglehetősen illatosak. 

A 8592 egy  frissítő karakterű, nedves érlelésű fermentált shu puerh tea, nagy, nyugodt, barátságos, könnyen iható vörös öntettel.

Érdekes kérdés lehet a fogysztó részéről, hogy a tíz éven túl mi  a különbség a 7592 és a 8592 között?

Nos a 85-ös teák teljesen új ízvilágot nyitottak meg, a 7592 nyugodtabb, a 8592 frissebb karakter.

A 8592 1996 óta a Dayi logója altt jelenik meg és állandó szereplője az éves kollekcióknak.  Jól érlelhető tea.

2016 menghai 8592 shu puerh tea

2016 menghai 8592 shu puerh tea

2016 menghai 8592 shu puerh tea

2016 menghai 8592 shu puerh tea