Kosár
Az Ön kosara üres

2006 Mu Shu Cha - Az anyafa teája


 • Eredet: Lincang, Yunnan, Kína
 • product.gyarto: Mengku Suangjiang
 • Gyártási év: 2006
 • Jelleg: Vad sheng puerh tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

  Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.

  Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


11 900.- Ft

Megveszem

 

2006 Mu Shu Cha - Az anyafa teája 

 2006 Mu Shu Cha wild sheng puerh tea

 Mengku Yunnan délnyugati csücskében a határhoz közel található, vad hegyekkel határolt széles völgykatlan, Lincanggal délről határos. Itt, a Mengku-Lincang közötti alig átjárható hegyek közötti őserdőben van a tea szülőhazája. Camellia Assamica is, sinensis is innen származik. A Mu Shu Cha mu shu cha az Mu Shuról való tea , a Mu Shu pedig anyafát jelent. Ez vagy ténylegesen egy nagy fa, vagy a teafák kis csoportja, amit  szaporítóalanyként használtak egy teafajta termesztéséhez. Ezek az anyafák hatalmas, a "teacserjéhez" semmiben sem hasonlatos, őshonos, többezer éves növények. Milyen a teájuk? Mindnek kicsit más. Olyan ez, mint a Da Hong Pao anyafáinak megkóstolhatatlanul drága teája. Az első és a második generáció fánként eltérő ízeket ad. Ez itt először nagyon lágy, aztán mégis hatásosan erős, de mindig visszafogott, ölelő marad. Virágos édes, szőlőhéjig terjedően fanyar, sosem keserű. A Mu Shu Cha ára Scott előrejelzéséhez híven tavaly óta megduplázódott. Bár itt van a nyomában a 2007-es kiadás, a tendencia valószínűleg folytatódik.  Az anyacégnél már nincs tea raktáron, csak a kereskedők között forog, ott sem sokáig.

A lepény 500 grammos. A Mengku honlapja itt: http://www.mengkucha.cn/

 

Végül egy tea levél olvasó megjegyzései a teáról:

Az ünnepek alatt volt időm megízlelni a legutóbb vásárolt pu erh-t, azt hiszem valami "anyafa levele" volt a fantázianeve.

Kétszeri átmosás után, fél perces felöntéssel kezdtem, de nem nagyon érzékeny néhány plusz másodpercre, szóval nehéz elrontani. Kiváló kezdő; pu erh, harmonikus pu erh íz, semmi tolakodó komponens nincs benne. A sütése az én ízlésemnek pont megfelel,  nem szeretem a túlsütött, pörkölt leveleket tartalmazó teákat. A színe tiszta. Illata kellemes, nem átütő;.
Utóíze sokáig megmarad. 6-8 felöntés után kezdett kiürülni.

A részeg pillangó óta az első; pu erh, ami teljes egészében kielégített, a pillangó persze sokkal karakteresebb."

 

Belépő a puerh teák világába itt ,  létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

2006 Mu Shu Cha wild sheng puerh tea
 2006 Mu Shu Cha wild sheng puerh tea
 
2006 Mu Shu Cha wild sheng puerh tea
 
2006 Mu Shu Cha wild sheng puerh tea
 
2006 Mu Shu Cha wild sheng puerh tea
 
2006 Mu shu cha sheng puerh tea