Kosár
Az Ön kosara üres

2013 Menghai Dayi magas fák


  • Eredet: Menghai, Yunnan, Kína
  • product.gyarto: Menghai Teaüzem
  • Gyártási év: 2013
  • Jelleg: magas fás őserdei tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


17 890.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

2013 menghai dayi qiao mu magas vad teafák

 

2013 Menghai Dayi Qiao Mu sheng puerh tea

勐海大益乔木 

2013 Menghai Dayi Qiao Mu - magastörzsű. magashegyi vad teafák. Sokszínű tea, eddig mindig más arcát mutatta. Kicsit füstös az eleje, a Bulang-hegyi központban akkor még hátra volt a modernizálás. Tavaszi első szedés, így is áprilisra lett kész, magasan és vad teafák házatáján később van tavasz. Kínai szaklapokban azon morfondíroznak, hogy kétségtelenül jó az alapanyag, de a magashegyi terroirhoz képest lágy a végeredmény. Havi fixért szívesen egy irodából szívesen rábólintok, de köröttem többen is kidőltek ettől a teától. 

A Menghai Teaüzem a puerh arany korszakában nagyrészt nem ültetvényes alapanyagból dolgozva legendás teákat készített, amelyek ma már a gyűjtők közül is csak a legtehetősebbek vitrinjébe kerülhetnek. Közben a teljes termesztési és gyártási folyamatban kidolgozták a puerh tea gyártás standardjait, de a gyár továbbra is mindenki számára elérhető árkategóriákban mozgott.  2004 után az új puerh korszakban a gyár reputációja sok újszerű, specializálódott kis és nagyüzem konkurrenciájának köszönhetően csökkent. 2010-től kezdődően a gyár alkalmazkodva az új piaci körülményekhez, vélhetően főként termesztett teára támaszkodva fenntartja a régi, klasszikus recepteket, de új high end teákkal is megjelent.  Ez is egy ilyen tea, és bízvást állíthatjuk, hogy semmivel sem marad le a tajvani gyűjtők magas minőségű teái mögött. Így most először kóstolhatunk igazoltan válogatott, nem ültetvényes, vad alapanyagból készült Menghai Teaüzem teát.  Ízlelgetve főként Bulang alapanyagnak tűnik.

2013 menghai dayi qiao mu magas vad teafák

2013 menghai dayi qiao mu magas vad teafák

 

 

2013 menghai dayi qiao mu sheng puerh tea

2013 menghai dayi qiao mu magas vad teafák2013 menghai dayi qiao mu magas vad teafák

2013 menghai dayi qiao mu magas vad teafák

2013 menghai dayi qiao mu magas vad teafák

2013 menghai dayi qiao mu magas vad teafák

2013 menghai dayi qiao mu magas vad teafák