Kosár
Az Ön kosara üres

2013 Vad Tea Király


  • Eredet: Lincang, Yunnan, Kína
  • product.gyarto: Mengku Suangjiang
  • Gyártási év: 2013
  • Jelleg: Vad sheng puerh tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


5 890.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

2013 Vad Tea Király 

2013 Vad Tea Király sheng puerh tea  

 A Vad Tea Király a lincangi teákat feldolgozó Mengku teaüzem díjnyertes vad tea receptje, amit 2006-ban adtak ki először. 2007-es kiadásának morzsái még kaphatók nálunk is, eredeti árának sokszorosán. A tea Bing Dao környékéről származik ez Mengku egy magaslati területe, szó szerint Jeges Föld 冰岛, ahol különösen erős, nagylevelű teákat szednek vad teafákról. Ez a tea a legbarátságosabb friss sheng, nedves, selymes, édes, lendületet adó erővel. Idővel  (ha lesz rá ideje) tömörödik és eddig ismeretlen aromák bukkannak elő a csésze elején és az öntet után is. Az erejét érdemes nem lebecsülni, nem azonnal hat, de tartósan.  Én nem vagyok sem Lincang, sem vad tea király rajongó, de ha valakinek szeretném megmutatni, milyen egy vad tea, nem az extraerős, sűrű és szuper illatos teákat, hanem az őszi Pasha-hegyi shenget, vagy ezt mutatnám neki.

 

 

Belépő a puerh teák világába itt ,  létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

2013 Vad Tea Király sheng puerh tea   2013 Vad Tea Király sheng puerh tea   2013 Vad Tea Király sheng puerh tea   2013 Vad Tea Király sheng puerh tea   2013 Vad Tea Király sheng puerh tea   2013 Vad Tea Király sheng puerh tea   2013 Vad Tea Király sheng puerh tea   2013 Vad Tea Király sheng puerh tea   2013 Vad Tea Király sheng puerh tea   2013 Vad Tea Király sheng puerh tea   2013 Vad Tea Király sheng puerh tea