Kosár
Az Ön kosara üres

2019 Gu Dao Wen Cha


  • Eredet: Lincang, Yunnan, Kína
  • Gyártási év: 2019
  • Jelleg: ősfás gushu puer Mengkuból
  • Elkészítési mód:

    95 fok rövid elmosás után sok felöntés.


9 890.- Ft

Megveszem

2019 gudaowencha sheng vad puerh

Örömteli pár

2019 Gu Dao Wen Cha vad-sheng-puerh-tea

A tea neve a cég történetére utal. A cég neve sem mindennapi 古道问茶 azaz Gu (ősi utalva az ősi puer fékra) Dao azaz út mind konkrét, mind átvitt értelemben, Wen azaz kérdezés, kérdést feltenni és Cha = Tea. A történet szerint Yu és Al a két barát szerették a teát, ami az idő múlásával egészen magával ragadta öket. Mindig szerették a Longjing íztelen igazi ízét, és a Tieguanyin orchidea illatát. Az 1990-es évek végén találkoztak egy tea baráttal, aki adott nekik egy régi puerh tea darabot, hogy megismerjék annak érett eleganciáját. Sosem szabad elfáradni a tanulásban, a tudás végtelen és sosem fogod megbánni a tea szeretetét. A teához kötő kapocs mély és szoros, akár egy szerelmi kapcsolat (a jó tea olyan, vagy jobb, mint egy gyönyörű nő). A Longjing tiszta és gyönyörű, mint az első szerelem; a Tieguanyin nagyszerű és elbódít, mint egy nagyszerű szerető. A Pu'er viszpnt olyan, mint egy jó feleség. A friss Pu-erh eleinte az édesség és fanyarság friss élményét adja, aztán, ahogy az idő fokozatosan telik élethosszig tarrtó társ válik belőle, aki sosem hagy cserben. A jó teához a legfontosabb a jó alapanyag. De ha körülnézünk a teapiacokon, az árusok utcái tele vannak Banzhangnak, Yiwunak, és Nannuoshannak mondott teával. Elsőre nehéz és egyébként is fáradságos munka megkülönböztetni az igazat a hamistól. A baráti társaság végül egy tea üzletet alapított Ősi Út Kérdezd a teát néven és az ősi tea lovas út teáit kezdték felkutatni. Az eredeti, igazi érintetlen teát keresve mélyen behatoltak a hegyekbe, erdőkbe. Végül saját üzemet építettek a Lancang (Mekong) partján, tiszta forrásvizet ittak, és a régi gyártásmódszereket felelvenítve, szigorú követelményrendszert állítottak fel maguk elé. . Pecsétjük az ősi Út Kérdezd a Teát maga a garancia. Szándékolatlanul a legjobb,  mindig csak az igazat keresve.

Szél és hold, füst és eső

Boldog pár vad sheng puerh tea
喜悦多多(生茶)

Zhenyuan 年镇沅 ősi tea és Mengku 勐库 ősi tea blend 2019-ből

Zhenyuan Simao északi részén található és biztosan emlékeznek rá, hogy itt él a jelenleg ismert legidősebb tea fa. Mengku Lincang megye határ felé eső felén van.

Ez a tea a cég saját ősi kertjeiben élő fákról és a falusi szövetkezet tagjainak fáiról származik. Legtöbbjüket a kései Qing Dinasztiában ültették. Mivel a vidék úttalan, nehezen járható és elmaradott, elkerülték a betegségek és a fák máshol oly jellemző túlszedése. A szedési sztenderdek betartása, szépen kezelt és préselt anyag, erőteljesen aromás, harmonikus ízvilágú, nem irritáló, gyors és hosszú, testes, sármmal teli utóíz.

2019 gudaowencha sheng vad puerh

 

 

2019 gudaowencha sheng vad puerh

 

2019 gudaowencha sheng vad puerh

2019 gudaowencha sheng vad puerh

2019 gudaowencha sheng vad puerh

2019 gudaowencha sheng vad puerh

gudaowencha sheng vad  puer tea

gudaowencha sheng vad  puer tea

gudaowencha sheng vad  puer tea

gudaowencha sheng vad  puer tea