Kosár
Az Ön kosara üres

2021 Bing Dao sheng puer tea


  • Eredet: Lincang, Yunnan, Kína
  • Gyártási év: 2021
  • Jelleg: 100-200 éves fák sheng puerh teája

32 000.- Ft

Megveszem

bingdao sheng puerh tea 2

A Nagy Havas Fagyos teája

2021 Bing Dao sheng puer tea

 

A Mengkuhoz tartozó Yongde 3200 m magas, havas Nagy Havas-hegysége 大雪山  a nagyobb Bangma hegylánc tagja. Ennek északi lejtője a Bingdao az egyik legkeresettebb puerh termő terület. Tőle egy völggyel elválasztva  a Xiao Hu Sai 小户赛 szintén egy nagyon régi, ősfás puerh termő terület. Ezen a három területen nagylevelű, vastag pihével, barkával (szőrmével) fedett rügyek jellegzetes, hideg, frissítő karakterű teát adnak sok-sok felöntésben. A Da Xue Shan tömegesebb termelésnek ad otthont, nagyobb területén sokféle minőséggel találkozhatunk. Bing Dao öt kis faluja (a név jelentése: a hely, ahol bambusz kerítés veszi körbe a falut) a puer hívők Mekkája, valóban kivételes teát ad.

 Innen van néhány Mu Shu (anyafa) teánk is, nagy levelekkel, hűsítő torokba fújó fagyos lehelettel.

Az ötszáz éve teát termelő régió két faluja Bing Dao Lao Zhai (a régi Bing Dao falu) és Bing Dao Xin Zhai, az újabb település. 

A Bing Dao ligeteket valamikor a középkorban a Blang emberek ültették, most a helyükön a Lahu nemzetség tagjai és han kínaiak laknak. A Bing Dao tea néven árult teák általában amolyan helóta teák, a környékről származnak.

Az igazi Bing Dao tea alapanyag ára már évekkel ezelőtt is 2-2500 dollár fölött volt kilónként, ennek ellenére úgy ütötte fel a fejét a weben megannyi húszdolláros Bing Dao gushu sőt Bing Dao shu puerh tea(!!) mint gaz az árokparton. Ez a tea biztosan Bing Dao, és biztosan nem öregfás. 100-200 év talán, de nem több, az pedig puerh viszonylatban közepesnek számít. Ennek ellenére vakon is felismerném jellemét és jellegét, ami Tömör, nagyon kerek íz, moderált erő, még megfizethető áron.

 

bing dao

bingdao sheng puerh tea

Néhányszor megszúrták már ezt a puerh és bicskanyitogató tálcát...

bingdao sheng puerh tea