Kosár
Az Ön kosara üres

Rooibos tea Supergrade BIO


 • Eredet: Dél-Afrika
 • Gyártási év: 2023
 • Jelleg: eredeti BIO rooibos
 • Elkészítési mód:

  Organikus BIO teák     BIO tea

  Elkészítéséhez használjon 90-95 Co-os,  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, közepes űrtartalmú (4-600 ml) teáskészletet és egy csapott evőkanálnyi 4-5 gramm teát.

  Készítsen egy 4 perces felöntést, majd még kétszer öntse fel egyre hosszabban.

  A herbateákat tartsa az általunk adott jól zárható tasakban, hűvös, napfénytől védett helyen, akár hűtőszekrényben. 


2 190.- Ft

Megveszem

 

Rooibos tea Öko

Rooibos öko  

Teljes egészében vegyszermentes ültetvényről származó natúr rooibos tea. Az igazi ökológiai termesztésű rooibos ára jelentősen emelkedett az utóbbi időben, a felmelegedés miatt egyre nehezebb hozzájutni.  

 Beengedjük a herbáriumok közé az Aspalathus linearis fermentált változatát, amit teasznobok vörös teaként ismernek, egyébként pedig Dél Afrika kis területén termelik, ezt itt ellenőrzött ökológiai ültetvényen, vegyszerek használata nélkül. A drága tanúsítvány még nem jelenti, hogy egy tea jó is, márpedig a rooibos nagyon sokféle minőségű és ízű tud lenni. A több levelet tartalmazó tea mélyvörös, telt, a szárban "gazdagabb" jellegzetesen fás ízű és narancs színű öntetet ad. Ez telt, bársonyos, néhol kicsit csípős. Elkészítéséhez 100 Co-os tisztított, minél lágyabb víz szükséges. Egy szűk evőkanálnyi teát öntünk fel 1 liter vízzel és nem tároljuk, mert ennek az öntete is roncsolódik, oxidálódik.

A rooibos legfőbb jótéteménye, hogy nem tartalmaz koffeint, ellenben gazdag fenol vegyületekben, flavonokban, flavonoidokban, ezért összetétele hasonlatos a fekete teáéhoz, már amennyiben a gerincesek is hasonlítanak egymáshoz, és azért mégsem teljesen. Nem tartalmaz például olyan fontos gallát típusú katechineket, amelyek a tea esetében főszerepet játszanak a gyártásban és a tea hatásában is. Flavonoidokból ellenben többet (kvercetin és luteolin) és egy sor aromaanyagot. Az őslakosok bőrproblémákra, asztmára, allergiás tünetekre és főleg emésztőszervi panaszokra adták. Nekik az volt a gyakori problémájuk. Ma pedig nyugtató teaként, ideg és emésztőrendszeri javallattal kínálják. Tudományos, élettani kutatása folyamatos, de a komoly eredmények még váratnak magukra. A rooibos termesztése a klímaváltozás miatt komoly veszélyben van, erről az alábbi, a rooibos gyártását bemutató filmben is szó esik.

A rooibos (red bush) ennek ellenére a jövő gyümölcsteája, jótékony hatása miatt az egyébként üres gyümölcsteák nagy konkurrense, amiért is megkezdődött hatékony és gátlástalan ízesítése, aromásítása. Mi a herbáriumban kapható rózsát, vaníliát, narancsot, eukaliptuszt javasoljuk hozzá. 

 

BBD lejárat 2026/12/06

Organikus BIO teák

 

Aspalathus linearis rooibos   Aspalathus linearis rooibos

Balra a zöld, jobbra a fermentált rooibos öntete

Aspalathus linearis

rooibos tea

rooibos tea

rooibos tea

rooibos tea

rooibos tea

rooibos tea

rooibos tea

A teautja herbateái nagy tisztaságú, organikus termesztésből származó termékek. Alkalmazásuk esetén tartsa be az elkészítéssel kapcsolatos útmutatásokat, ne használjon fölöslegesen sok teát. Herbateáink nem tartalmaznak semmiféle színező, ízesítő, ízfokozó anyagokat  vagy hozzáadott aromákat. Ennek köszönhetően különös figyelemmel kell tárolni, légmentesen zárt, hűvös, sötét, száraz helyen, ha lehetséges fémdobozba zárt papírzacskóban. Az elkészítés során lehetőség szerint minden esetben a lehető leglágyabb, (<50 mg /  lit összes ásványianyag tartalmú) tisztított vizet használja 90-95 Co-on.