Kosár
Az Ön kosara üres

Zöld rooibos


 • Eredet: Dél-Afrika
 • Gyártási év: 2019
 • Jelleg: Nagy tisztaságú herbatea keverék
 • Elkészítési mód:

  Organikus BIO teák Bio tea

  Elkészítéséhez használjon 90-95 Co-os,  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, közepes űrtartalmú (4-600 ml) teáskészletet és egy csapott evőkanálnyi 5-6 gramm teát.

  Készítsen egy 4-5 perces felöntést, majd még egyszer öntse fel egyre hosszabban.

  A herbateákat tartsa az általunk adott jól zárható tasakban, hűvös, napfénytől védett helyen, akár hűtőszekrényben. 


1 680.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

 

Zöld rooibos 

Zöld rooibos
 
Ez itt a zöld rooibos, ami nem vörös. Azért nem vörös, mert az egyébként valóban vörös üstökűnek mondott félsivatagi fűféle, amikor leszedik szalmasárga és zöld közt játszik. Leszedés után megtörik és a teához hasonlatos módon fermentálják. A zöld rooibosnak nem hagynak erre időt, hanem törés után szárítják. A vörös rooiboshoz képest fanyar, de gyümölcsös, kicsit tejes ízű. Akárcsak a tea esetében a vörös rooibos fermentált flavon és flavonoid komponensei is ugyanolyan hasznosak, mint a zöld növény más ízű és hatású összetevői. A zöld feltétlenül erősebb gyomrot kíván, de energikusabb italt is ad. 100 Co-on kell elkészíteni, 4-5 perces felöntésekkel.
Organikus BIO teák
Zöld rooibos

Balra a zöld, jobbra a vörös rooibos

Aspalathus linearis

rooibos tea

rooibos tea

rooibos tea

rooibos tea

rooibos tea

rooibos tea

rooibos tea

A teautja herbateái nagy tisztaságú, organikus termesztésből származó termékek. Alkalmazásuk esetén tartsa be az elkészítéssel kapcsolatos útmutatásokat, ne használjon fölöslegesen sok teát. Herbateáink nem tartalmaznak semmiféle színező, ízesítő, ízfokozó anyagokat  vagy hozzáadott aromákat. Ennek köszönhetően különös figyelemmel kell tárolni, légmentesen zárt, hűvös, sötét, száraz helyen, ha lehetséges fémdobozba zárt papírzacskóban. Az elkészítés során lehetőség szerint minden esetben a lehető leglágyabb, (<50 mg /  lit összes ásványianyag tartalmú) tisztított vizet használja 90-95 Co-on.