Kosár
Az Ön kosara üres

Lao Cong Shui Xian szikla oolong


  • Eredet: Wuyi Shan, Fujian, Kína
  • Gyártási év: 2021
  • Jelleg: öreg fákról szedett enyhén sütött Shui Xian
  • Elkészítési mód:

    Használjon 5 -7 gramm teát 95-100 fokos vízzel. Az első két felöntés  10 - 15 másodperc, a többi felöntés időtartamát fokozatosan lehet növelni.

    Igen, jól látja, nem mossuk el, nem ébresztjük, kár lenne érte.


6 890.- Ft

Megveszem

岩茶 百年老枞水仙 

Yan Cha Bai Nian Lao Cong Shui Xian

  • Yan Cha Sziklákon növő tea, röviden szikla tea, szikla oolong, de sós teának 盐茶 is nevezik, mert A Naxi Zu és más etnikai csoportok így készítették.
  • Bai Nian azaz Száz éves 百年, átvitt értelemben jó érlelt.
  • Lao Cong Öreg bokrok, öreg fák 老丛
  • Shui Xian leginkább vízitündérnek fordítjuk, de Nárcisz virágot is jelent.

A Shui Xian megannyi oolong variáns öreg és szülőanyja és önálló teaként jelen van a Wuyi hegységben csakúgy mint a Fenghuangshan vidékén.


A Wuyi (valójában két hegység) mióta világ a világ "a híres hegységnek" számít festői szikláival, kanyargó folyóival, sok-sok völgyével és szorosával. Akit a tea a legkevésbé sem érdekel, az is lenyűgözőnek fogja találni. Akit a tea érdekel, azt beszippantja a vidék, sőt könnyen megeshet, hogy mire lemegy a nap, a tea hívők legkülönösebb fajtájává válik, aki a világ sokezer teáját mindet csak a Wuyi szikláinak sok-sok egyetlen variánsán, ízén és sütési változatain keresztül szemléli, mígnem nem marad számára más, mint a pillanatnyi tökély, a víz alatt feketéből zöldre váltó levélben való találkozás a faszén emlékével, a feledésbe merült idők, divatok, hóbortok, hivatalnokok, szerelmek és csalódások történetének illatával. Ezek a teázók (vigyázat, könnyű elcsábulni) a nagy tea ökoszisztéma megannyi tapasztalatát csak a Wuyi oolongok kényszerű leágazásaként ismerik el. Innen már csak egy lépés, hogy a 72 taoista barlangkápolna valamelyikében, vörösbe csavart pergamenek és jáde amulettek és halhatatlan faszobrok, kifehéredett csontok között tegyen felajánlást a yin és yang oltárán. Onnan nézve végül már nemcsak a teák, de maga az egész világ, minden hagyatékával, történelmével tapasztalatával és gondolatával is csak ennek a völgynek és és végeredményben ennek a pillanatnak a lényegtelen leágazása.
"Ha nem teszel semmit, semmi sem marad elvégzetlenül."- mondogatod magadban, miközben pattog a faszén a kanna alatt, duruzsol a víz, és a Shui Xian illata száll.
 

A 36 csúcs és 99 szikla vidékén öreg bokrokról, értsd száz évnél idősebb szenior fácskákról szedett tea mély ízzel gazdag édes utóízzel, félreismerhetetlen illattal.

Használjon 5 -7 gramm teát 95-100 fokos vízzel. Az első két felöntés  10 - 15 másodperc, a többi felöntés időtartamát fokozatosan lehet növelni.

Teljesen kézzel készített oolong tea  Hu úr ültetvényéről

Eredet: Wuyishan Huiyuan , Fujian
Faszenes sütés először 2021.07.02  9 óra 30 percen keresztül
Második faszenes sütés 2021.08.22  9 óra 30 perc

 

lao cong bai nian shui xian öreg fák szikla oolong

lao cong bai nian shui xian öreg fák szikla oolong

lao cong bai nian shui xian öreg fák szikla oolong

lao cong bai nian shui xian öreg fák szikla oolong

 

lao cong bai nian shui xian öreg fák szikla oolong

lao cong bai nian shui xian öreg fák szikla oolong

lao cong bai nian shui xian öreg fák szikla oolong

lao cong bai nian shui xian öreg fák szikla oolong

lao cong bai nian shui xian öreg fák szikla oolong

lao cong bai nian shui xian öreg fák szikla oolong