Kosár
Az Ön kosara üres

Qian Li Xiang Wuyi szikla oolong


  • Eredet: Wuyi Shan, Fujian, Kína
  • Gyártási év: 2019
  • Jelleg: Enyhén pörkölt, faszénen sütött oolong tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon  95 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy bő teáskanálnyi, de inkább pontosan kimért 7 gramm teát.

    Egy rövid, pillanatnyi felöntéssel mossa át a teát és a keletkező öntettel a teáskészletet, majd öntse ki. Ezután készítsen eleinte egy perces, majd egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. A tea felöntésekor keletkező habot le kell húzni az öntet felszínéről. A vizet eleinte ne közvetlenül a teára öntse, hanem a tea mellé, majd később kezdjen erőteljesebb nyomást gyakorolni a levelekre.

    A Wuyi sziklás oolongok eredeti elkészítése csupán három felöntésről szólt  (más források szerint ötről). Ez azt jelenti, hogy lehet és szabad intenzívebb önteteket készíteni, amelyek elegendő virággal árasztják el a csészénket.  Ma már talán elfogadottabb a sok, akár 8-10 rövidebb felöntés

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


4 590.- Ft

Megveszem

Qian Li Xiang ezer tallérral felér az íze kínai wuyi hegyi szikla oolong tea

A sziklaoolongok világa a teaivó érett korszakához tartozik.  Olyan könyvtár ez, amibe belépve és beljebb haladva egyre nyilvánvalóbbá válik a tudatlanságunk.

Szerencsére ezzel nagyon sokan így vannak, saját bevallásuk szerint még azok is, akik a Wuyi hegyi intézetben részt vesznek a génmegőrző programban .

A puerh teák esetében kontraproduktív és sznob az a közelítés, amivel az utolsó és csakis egy és legöregebb fát keressúk, aminek a leveleit elkészíthetjük. A Wuyi oolongok esetében viszont az ember és a természet együttműködése zajlik egy nagyon különleges laboratóriumban és végtelenül bonyolult módon, kézi munkával elkészített ízekről és illatokról beszélünk. Sosem juthatunk el egy végső pontra csak újabb és újabb hegytetőre érünk, ahonnan újabb hegység tárul a szemünk elé.

Qian Li Xiang 千里香 (azaz Qian Li Xiang ezer li-re (1 li = 1/3 mérföld) elér az illata ) ez  a neve ennek a ritka Wuyi hegyi teának. Ez nem a Wuyi körül termelt nagy mennyiségben termelt "bulk tea"" , hanem a belső területen a Zheng Yanban,  a Zhu Ke 竹窠 kertben, a védett, látogatók elől elzárt területen termelik.

A belső területek a következő teakerteknek adnak otthont:

  • tiānxīn yán/天心岩,
  • mǎ tóu yán/马头岩,
  • huìyuàn/慧苑,
  • zhú kē/竹窠,  
  • bì shí/碧石,
  • yànzi kē/燕子窠,
  • jiǔlóng kē/九龙窠,
  • yù cháyuán/御茶园,
  • yù huā dòng/玉花洞,
  • shuǐ lián dòng/水帘洞,   ezt már közelebbről is bemutattuk
  • fo guó/佛国,
  • táohuā dòng/桃花洞,
  • guìlín/桂林,
  • sān yǎng fēng děng děng/三仰峰等等.

A Qian Li Xiang is egy enyhén, közepesen sütött szikla oolong. A sütést a faszenes gödrök felett lassan bambuszkasokban végzik, egymást követően több hullámban, amit pihentetés, hűtés szakít meg. A sütögetés vége az az illat, ami a tasak kinyitásakor megcsapja az orrunkat és lelkünket. Ezt a teát akár 10-15 napig is sütik. Nagyon illatos, vastag és édes, alkoholos.  

Többet nem nagyon érdemes mondani róla, de mindenki ismeri azt az érzést, amikor a "mit igyak ma" - kérdésra a lelkünk, gyomrunk, szívünk azt súgja: "valamelyik Wuyi oolongot."

 

Qian Li Xiang ezer tallérral felér az íze kínai wuyi hegyi szikla oolong tea

Qian Li Xiang ezer tallérral felér az íze kínai wuyi hegyi szikla oolong tea

Qian Li Xiang ezer tallérral felér az íze kínai wuyi hegyi szikla oolong tea

Qian Li Xiang ezer tallérral felér az íze kínai wuyi hegyi szikla oolong tea

Qian Li Xiang ezer tallérral felér az íze kínai wuyi hegyi szikla oolong tea

Qian Li Xiang ezer tallérral felér az íze kínai wuyi hegyi szikla oolong tea