Kosár
Az Ön kosara üres

Shui Jin Gui


 • Eredet: Wuyi shan, Fujian, Kína
 • Gyártási év: 2017
 • Jelleg: Wuyi yan cha oolong tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon  95 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy bő teáskanálnyi, de inkább pontosan kimért 7 gramm teát.

  Egy rövid, pillanatnyi felöntéssel mossa át a teát és a keletkező öntettel a teáskészletet, majd öntse ki. Ezután készítsen eleinte egy perces, majd egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. A tea felöntésekor keletkező habot le kell húzni az öntet felszínéről. A vizet eleinte ne közvetlenül a teára öntse, hanem a tea mellé, majd később kezdjen erőteljesebb nyomást gyakorolni a levelekre.

  A Wuyi sziklás oolongok eredeti elkészítése csupán három felöntésről szólt  (más források szerint ötről). Ez azt jelenti, hogy lehet és szabad intenzívebb önteteket készíteni, amelyek elegendő virággal árasztják el a csészénket.  Ma már talán elfogadottabb a sok, akár 8-10 rövidebb felöntés

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


4 890.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

Shui Jin Gui arany víziteknőc kínai wuyi shan oolong tea, oolong tea, félig fermentált tea.

A Shui Jin Gui az oolong teák, azon belül is a Wuyi Shan oolong teák közül egyike az ún Si Da Ming Cong  (mostmár úgy illene fordítani  - a wu-Yi hegyi híres terroir teáknak), amelyek a Tie Luo Han, a Da Hong Pao, a Shui Xian  és vagy a Bai Ji Guan, vagy a Rou Gui.  Ezek az eredeti Wuyi teák, amelyek mellett még két tucat eredeti de ritka klón és sok tucat azóta kitalált tea létezik. Ezen a valószínútlenül kicsi sziklás területen tehát ezek a fontos, genetikailag gondozott alapfajták. Ezen belül aztán nem túl sok termelő, de annál több termék, tavaszi és őszi teák és legfőképpen különféle technikával elvégzett és sikerült sütések.  Mind más. Van aminek a sötétre sütött kicsi levél áll jól, máshol az alig sütött nagy levél. Ez utóbbi általában drágább és nagyobb gyakorlatot is igényel a megítélésben, a kis levelű tételek könnyebben érthetőek finom, mély csokoládés illatukkal, de az árkülönbség elenyésző.

Visszatérve a Shui Jin Gui egy aranyló víziteknőc, ez a név pedig azért ragadt erre a teára, mert ennek a teraszai vannak a legközelebb a Wuyi sziklái között kanyargó folyóhoz.

Édes, gyümölcsös, telt íz, a csészében intenzív illatot hagy és sok vizet kíván a teázás után. A felöntött és kiszipolyozott levelek az enyhe sütés miatt elég zöldek.  Később írunk még róla, de most itt a Karácsony, mennem kell.

Sok kóstolás, talán némi tapasztalat, de főleg ezután a ta után is elmondhatom, hogy a teás élet egy pontján felmerül a kérdés; minden teával akarunk-e foglalkozni, vagy inkább nem pazaroljuk az életünkben rendelkezésre álló kevés időnket és inkább csak a Wuyi oolongokat kóstoljuk hümmögve..

Kicsit hosszabban itt kóstoljuk, mai teánk a víziteknős címmel.

Shui Jin Gui arany víziteknőc kínai wuyi shan oolong tea,

shui jin gui

Shui Jin Gui arany víziteknőc kínai wuyi shan oolong tea,

Shui Jin Gui arany víziteknőc kínai wuyi shan oolong tea,

Shui Jin Gui arany víziteknőc kínai wuyi shan oolong tea,

Shui Jin Gui arany víziteknőc kínai wuyi shan oolong tea,

Shui Jin Gui arany víziteknőc kínai wuyi shan oolong tea,