Kosár
Az Ön kosara üres

Bíbor Da Hong Pao


 • Eredet: Wuyi Shan, Fujian, Kína
 • product.gyarto: Wuyi Organikus Teakert
 • Gyártási év: 2016
 • Jelleg: faszénen pörkölt "sziklatea"
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon  95 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy bő teáskanálnyi, de inkább pontosan kimért 7 gramm teát.

  Egy rövid, pillanatnyi felöntéssel mossa át a teát és a keletkező öntettel a teáskészletet, majd öntse ki. Ezután készítsen eleinte egy perces, majd egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. A tea felöntésekor keletkező habot le kell húzni az öntet felszínéről. A vizet eleinte ne közvetlenül a teára öntse, hanem a tea mellé, majd később kezdjen erőteljesebb nyomást gyakorolni a levelekre.

  A Wuyi sziklás oolongok eredeti elkészítése csupán három felöntésről szólt  (más források szerint ötről). Ez azt jelenti, hogy lehet és szabad intenzívebb önteteket készíteni, amelyek elegendő virággal árasztják el a csészénket.  Ma már talán elfogadottabb a sok, akár 8-10 rövidebb felöntés

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


4 890.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

紫红袍 zhi hong pao bíbor da hong pao oolong tea

A Wuyi- hegy szikla teáiról részletesebben itt tájékozódhat.  A mikrotjáj különleges, sehol máshol sem fellelhető teái között vannak ritkaságok.  Ilyen néhány eredet tea "melléküzemága", amit tényleg csak néhány félreeső völgyben, vagy egy-egy ültetvény zugában ápolnak, fenntartva egy egyedülálló teavariáns létét. Az itt látható tea, aminek neve 紫红袍  Zhi Hong Pao, Bíbor Vörös Köntös, vagy "Jiu Long Pao" azaz Kilenc Sárkány Köntös, alig pár hektáron létezik, a Da Hong Pao egyik természetes mutációja, a már ismert, érettsége ellennére kerekded, kisebb méretű levelekkel, amik bíboros árnyalatban játszanak a levél nagy antocián tartalma miatt.  A felöntések talányosak, érdemes megkóstolni már az első felöntést is. Rejtélyes, nehezen megragadható illat és íz, ami egyre markánsabban bomlik ki és hosszú felöntési idők ellenére még a hatodik felöntésben is remekül helytáll. A génmegőrző programban a tea hivatalos neve "Wuyi 303 variáns".

 

紫红袍 zhi hong pao bíbor da hong pao oolong tea

紫红袍 zhi hong pao bíbor da hong pao oolong tea

紫红袍 zhi hong pao bíbor da hong pao oolong tea

 

i

紫红袍 zhi hong pao bíbor da hong pao oolong tea

紫红袍 zhi hong pao bíbor da hong pao oolong tea紫红袍 zhi hong pao bíbor da hong pao oolong tea紫红袍 zhi hong pao bíbor da hong pao oolong tea紫红袍 zhi hong pao bíbor da hong pao oolong tea