Kosár
Az Ön kosara üres

Inkább égessünk pénzt

Inkább égessünk pénzt

A shu puerh tea gyártására a hatvanas években tett kísérletek után a sötét teák (hei cha) gyártási módszereit a széles levelű teákra applikálva a hetvenes évek elején került sor. Ezt a gyártási módot nevezik Ren Gong Jia Su Hou Fa Jiao 人工加速后发酵 , azaz ember által ellenőrzött, gyorsított, utólagos fermentációnak. (A gyártást annyiban módosították, hogy megnyújtották a halomban történő utólagos fermentáció idejét.) A shu puerh teák esetében is lehetséges felismerni az egyes teák származási helyét, típusát, minőségi fokozatát és korát, mégis, ha összehasonlítjuk egy sheng puerh teával, a shu teák egyedi jellegzetességei sokkal inkább elfedettek. Nem véletlen, hogy a nagy, és híres puerh tea termő vidékeken vonakodva kezdtek shu tea gyártással foglalkozni. Ma sem szokás arra hivatkozni, hogy ez vagy az a terület jó shu puerh teákat ad. (A puerh tea területek közül leghamarabb Menghai és Simao származású teákat kezdtek shu tea gyártásra használni.)  Méginkább így van ez a félvad, vad teák esetében.  Mi értelme van eredeti vad teát gyorsított fermentációban "lerombolni" úgy, hogy az elérhető gazdasági érték is jóval egy sheng tea értéke alatt lesz?

A híres tea hegységek közül Yiwuban, és más területeken sosem vetette meg a lábát ez a gyártási mód, egyedül a nagyságrendekkel több teát termelő Nannou hegység teáit használták shu teákhoz.  A Yiwu hegyi termelők azt mondták:

" Ez nem a mi tradíciónk, nem tudjuk és nem is akarjuk tudni, hogyan kell ezt készíteni!"  Volt aki azt mondta: - Én láttam, hogyan készítik ezt a teát, ez egyáltalán nem tiszta dolog.  Iható ez egyáltalán?

De a lényeget egy fiatal termelő foglalta össze: "Yiwu teát használni shu puerh teákhoz olyan, mintha elégetnél egy halom pénzt."

puerrh tea yunnan