Kosár
Az Ön kosara üres

Öreg teafák érett teái

Ezek a kereskedők egyben gyűjtők, teamesterek, akik egy-egy kiválasztott puer termőterület teáját felvásárolják, felügyelik és szervezik a gyártási folyamatot és saját márka alatt általában tajvani, hongkongi piacon értékesítik a teákat. A teák ára a szokásosnál borsosabb , de a kínált minőség is garantált, nem is szólva arról, hogy ezek a brandek a teák értékállóságát is biztosítják.

yang qing hao puer tea2005 Yang Chin Hao Cang Liu Yiwu hegyi sheng puerh tea

Yang Chin Hao egy 2004-ben egy puerh tea gyűjtő által alapított tajvani brand, ami ahogy más tajvani kereskedők (Fo Cha Ju, Xi Zi Hao, Chen Yuan Hao) esetében már megszokhattuk, különleges minőségű teákat gyárt az utókornak. Ezek a kereskedők egyben gyűjtők, teamesterek, akik egy-egy kiválasztott puer termőterület teájára leszerződnek, azt felvásárolják, felügyelik és szervezik a gyártási folyamatot és saját márka alatt általában tajvani, hongkongi piacon értékesítik a teákat. A teák ára a szokásosnál borsosabb , de a kínált minőség is garantált, nem is szólva arról, hogy ezek a brandek a teák értékállóságát is biztosítják.

Yang Chin Haot először a Hou De boltja mutatta be a nyugati piacon, majd közösségi vásárlói csoportok szerveződtek a tea rendelésére. Körberágcsálták az internetes tea blogokon és fórumokon. Mi néhány teáját bemutatjuk, némelyikbe a magunk szerény módján be is ruházunk és persze isszuk.

A márka fő működési területe a régi hat híres teahegység 古六大茶山 Gu Liu Da Cha Shan, ezen belül főleg a Yiwu-hegység, annak is a legértékesebb területei, a Gua Feng Zhai 刮风寨 és annak három ősi ültetvénye (ősfás területe)

A Cangliu névre keresztelt tea is a hat híres teahegység teáiből (Youle, Yiwu, Gedeng, Yibang, Manzhuan, Mangzhi) kevert blend. Ezek közül öt Mengla megye területére esik és mind a hatot a nagyobb Yiwuhoz tartozónak tekintjük. A tea nemcsak így szintetizál, hanem különös (de nem egyedülálló) módon tavaszi és őszi teák keveréke. A tea 30% a szűkebb Yiwu-hegység, 100%-ban gushu, ősfás tea. (Márpedig 2005-ben ami gushu volt, az tényleg az volt, nem úgy mint ma) Népszerű, barátságos meleg tea, stabil ízekkel. A legszebb a karamellizált érettsége. Az ereje moderált, nyugodt, az íz változatlan 20 felöntésen át.

A YQH teák a hagyományt követve 500 grammosak, ami sokkal jobb érlelhetőséget garantál.

A márka fő működési területe a régi hat híres teahegység 古六大茶山 Gu Liu Da Cha Shan, ezen belül főleg a Yiwu-hegység, annak is a legértékesebb területei, a Gua Feng Zhai 刮风寨 és annak három ősi ültetvénye (ősfás területe)      chawangshu 茶王树   Vad Tea Király     Bai Sha He 白沙河 Fehér homokos part     Cha Ping