Kosár
Az Ön kosara üres

Yiwu puerh teahegység 易武茶山

A Yiwu puerh teahegység 易武茶山 a puerh tea populáris és mégis magas színvonalú előadása.

Yiwu puerh teahegység   易武茶山

A Yiwu tea hegység Mengla megye Yiwu járásában fekszik. A tágabb értelemben vett Yiwu régió magában foglalja Mansa, Mahei, Yiwu és Manlou városokat. A XVII. században ide betelepülő Bulang lakosok lehettek az első tea telepesek. A Qing dinasztia végén han kínai kereskedők érkeztek nagy számban a területre és kezdtek teával, teatermesztéssel foglalkozni. Ekkor jelölték ki a Yi Wut a hat híres tea hegység termőterületeinek ideális elosztó és kereskedelmi központjaként. Tágabb és gyakorlati értelemben a Yiwu magában foglalja a Mansa teahegységet.

Yiwu puerh teahegység   易武茶山

Ma a Yiwu termőterülete kb. 15000 mu  (kb 2500 ha), amin 600 tonna teát termelnek. (Összehasonlításul a Tokaji borvidék 6500 ha és Yunnan összes teatermelése kb 335000 tonna). A teatermő területek 800-2000 m magasan terülnek el meglehetősen markáns kiemelkedéseken. Az évi csapadék 1000-1800 mm, a napsütéses órák száma 1600-2000 óra, a relatív páratartalom 80 %. Az éghajlat meleg, csapadékos, fagymentes.   

 

Yiwu puerh teahegység   易武茶山

A Yiwu hegység területén csak betelepített tealigetekkel és kertekkel találkozhatunk, itt nincsenek ezer éves teafák és hasonlók.  Mégis a Yiwunak elosztó és termelő központként is meghatározó a szerepe a puer tea világában.

Az itt termelt nagylevelű teák különlegesen lágyak, finomak, enyhén fúszeres karakterűek. Tulajdonképpen ez az a tea, amiben tökéletes egyensúlyba kerül a puer lényegét adó erő és a selymes, barátságos fogyaszthatóság. Épp ezért lett a nyugati teafogyasztókl első számú kedvence is. 

 

Yiwu puerh teahegység   易武茶山

A Yiwu hegység könnyen művelhető lankáin hatalmas területeket telepítettek be az elmúlt évtizedekben. A Menghai Tea üzemnek és más gyártóknak is nagy területeik vannak, ahova kínai klónokat (nem mindig eredeti puerh teát) ültettek.

Teaboltunkban jónéhány Yiwu hegyi teát ajánlunk, egyszer yi wunak, máskor Yiwunak írjuk, de hozzá kell tennünk, hogy ma már az igazi Yiwu hegyi sheng puerh ára az egekben jár, egy különlegesn minőségű "korongért" sokszáz dollárt kell fizetnünk.

 

Yiwu puerh teahegység   易武茶山