Kosár
Az Ön kosara üres

Youle tea hegység

Youle tea hegység

Youle tea hegység puer tea 

Youle teahegység   (Réz Gong hegység)

Jing Hong járásban 75 km hosszan húzódik kelet-nyugati irányban, északon a másik teahegység, a Gedeng határolja, déli lábainál Meng Yang város terül el.A You Le Teahegység a yunnani teahegyek legöregebb tagja, az itteni teatermelés a híres Kon Ming legenda szerint 1700 éves múltra tekint vissza. Kon Ming katonai vezetőként járt a vidéken és bár történeti hitelessége megkérdőjelezhető, a helyi lakosok máig a teatermelés alapítójaként emlegetik és tisztelik.

A Youle teahegységet Jinuo hegység néven is nevezik, amit az itt lakó Jinou emberekről kapott. 

Közigazgatásilag Jinghonghoz tartozik Manci, Shizui, és Sitong várossal együtt. Északkeleten a Gedeng hegység határolja, míg délnyugaton a Xiaomengyang.

A Youle az ősi hat híres tea hegység fő tagja, ősi tea történelemmel. A terroir ma 4,500mu  tealigetet foglal magába és évi 200 tonna teát termel. A tea hegységben ligetei 570 -1,650 méter magasan húzódnak. Az évi csapadékmennyiség 1,000 - 1,800 mm, a napsütéses órák száma 1,600 - 2,000 óra, a relatív párataralom 85%. Az éghajlat meleg és egész évben párás, csapadékos, fagy nélkül. 

 

Youle tea hegység puer tea

    ​A You Lee teaerdejeit és ősi ültetvényeit a Jinuo etnikai csoport gondozza, melynek életét, hagyományait és konyhaművészetét is nagyban meghatározza  a teával való együttélés. A jinuok kevesen vannak, alig pár tízezren és ugyanolyan ritkán oszlanak el a viszonylag nagy területen, mint a ma még érintetlenül megőrzött régi teaültetvények. Teáik felbukkanak jónéhány Menghai lepényben, eredeti falusi teájuk pedig a bambuszba préselt és a bambuszrúdban füstölt, vagy sütött puerh.

Youle tea hegység puer tea

Youle tea hegység puer tea