Kosár
Az Ön kosara üres

Nyári tie kuan yin

Gyönyörű megjelenése száraz, gyümölcsös ízt húz maga után, sok felöntéssel és fejfájásnyi erővel.

Nyári tie kuan yin oolong tea
 

Nyári kiadás

 
A Tie Guan Yin ültetvény a magashegyi ültetvények munkás életét  több szedés, azok előkészítése és az e közötti pihenő időszakok uralják. A Tie Guan Yin végigvándorol az éven és van nyári kiadása is, ami bár kevéssé népszerű, amolyan karbantartó szedés, mégis a teljes kontextust ismerve érdekes és finom epizód.
 
 
A nyár az elmúlt termés értékesítésével, új területek bevonásával, felkészítésével és karbantartással telik el. Ebből az első a legizgalmasabb, a második pedig a legnehezebb munka. Mivel az újhullámos Tie Guan Yin fiatal tea, termelése meglehetősen expanzív, területigényes, terület márpedig nincs, csak felfelé.
 
 
Ez persze a teraszos művelés hazájában nem különösebben nagy újdonság, de a képeken jól látszik, milyen óriási munkát igényel a támfalas teraszok kialakítása. A támfal és az enyhén vályús kialakítás egyúttal a víz megtartását is szolgálja, a lenti kép már az esős évszak egy délutánján készült, és jól látszik, hogy a víz nem hiányzik. Ugyanígy nem hiányzik a hajnali köd, az ásványokban gazdag, agyagos, nehezen munkálható talaj, viszont ezeken a magasabb térszíneken kártevővel is kevesebbel kell számolni.
 
 

Bársonyos tea

 

Az előzőekben már említettük és a tavaszi Tie Guan Yin teáinkon jól látszik, hogy a hagyományos és a Külső-Anxiban követett módszertől eltérően a szár kimarad a teából. A levelek szártól való megfosztása egy olyan minőségi plusz, ami tényleg csak az utóbbi években gyakorolt módszer és egyértelműen lágyabbá, bársonyosabbá teszi a teát.

A cikket kísérő képeken mégis egy szabálytalan teát mutatunk be; egy, a rendeléshez hozzácsapott kilónyi mintát, ami a farm nyári szedésből származó, „házi teája”. Szára a helyén, rajta egy-két öreg és három új levél. Gyönyörű megjelenése száraz, gyümölcsös ízt húz maga után, sok felöntéssel és fejfájásnyi erővel. Ezt issza a mester és a tulajdonos, mert a szárafosztott, becsomagolt teát ők sem bántják, az már túl drága, mindenkinek megér annyit, amennyi az ára. Így teszünk mi is, mintha teabirtokunk lenne, még éjfél után is hevesen lüktető homlokkal. Ha Ön is kíváncsi, a teát itt kóstolhatja meg..

 
 
Nyári tie kuan yin
 
Nyári tie kuan yin wulong tea