Kosár
Az Ön kosara üres

Tea Art

A tea művészet. Más művészeteket integráló, külön művészeti ág, melynek eszközei állandóan aktívak maradnak.

A tea, mint művészet
 
Hasegawa Tōhaku (長谷川 等伯
 

Reggel van. kinyitom az ablakot. Füstölőt gyújtok. Vizet készítek teához. Mindent megtisztítok. Leülök és  hagyom, hogy a friss levegő kitisztítsa a fejem, lassan oszlik a másvilági álom. Előkészítek mindent, ami egy teához szükséges. Lehet, hogy a megszokott eszközöket használom, de lehet, hogy egy új, frissességet sugárzó kannát és víztartót teszek magam mellé. A víz zsibongva melegszik. A füstölő füstje nem is látszik csak bepárolog a testbe. Felöntöm a teát. Az idő most tőlem függ.
 
A tea művészet. Más művészeteket integráló, külön művészeti ág, melynek eszközei - szemben a legtöbb ábrázoló művészettel - állandóan aktívak. A vendéglátó, a vendég ugyanazon ügyködnek. Az egyszerű, mindennapi tea fogyasztó is művész.
 
Vannak emberek, akik teljes figyelmükkel a tea felé fordulnak. Az  ő életük, minden alkalom, amin részt vesznek, szerveznek, teljes művészet.
 
És vannak emberek, akik igazából nem ismerik a tea történetét, hagyományait, a tea út szempontjából nem műveltek, de érzékenyek, zseniálisak és a teát felhasználják műveikben.
 
A TEA ART kategóriában a tea és a művészet kapcsolatát mutatjuk be állandóan bővülő tartalommal.   

 
Taiwan tea mester