Kosár
Az Ön kosara üres

Expresszíve az ötödik emeleten

“Shu" a harcművészetekben használt fogalom, azt jelenti: védelmezni, átvenni a mester tanításait “Ha" szabadnak lenni, kitörni, megtalálni a saját énünket, “Ri" megvalósítás, illetve transzcendencia.

 
 
MINDENT SZABAD, SEMMIT SEM SZABAD

Régebben már bemutattuk Matsumura Nobut és az ő tea szobáját, amit egy bevásárlóközpont felé emelt lakótömb ötödik emeletén szerkesztett, unortodoy teás eszközökkel, vörös chashakuval, koponya határkővel, bikfejjel és ledes tatamival. Most még hozzájött egy TEDx előadás egy loop zenésszel. 

A Matsumura által alapított iskola neve SHUHALLY sok tekintetben, kifejezésmódjában, stílusában szokatlan, de ez inkább csak a felszín. A tatamik mérete, a szoba kialakítása, a szertartás mind a tradíciót követik. "Az emberi test mérete - ami a tatamit meghatározza - ugyanaz maradt - mondja a fiatal iskolaalapító.

Souryou Matsumura  Yokohamában született 1975-ben. Yokohama kikötőváros, ami mindig nyitott volt a kívülről jövő új áramlatokra. AⅡ, világháború után meghatározó volt a városban az amerikai életstílus és kultúra, ami a többi japán régióhoz képest sokkal befogadóbb, nyitottabb légkört eredményezett. Ugyancsak itt volt Japán legnagyobb kínai negyede és ez a kulturális mix meghatározó volt   Matsumurára.
Később filozófia diplomát szerzett a Nihon Egyetemen, majd egy ideig Franciaországban élt. “Ekkor értettem meg a japán kultúrát - mondja. Egy párizsi moziban láttam Yasujiro Ozu egy filmjét és találkoztam olyan emberekkel, akik mangát olvasva tanultak japánul. Ekkor kezdtem el érdeklődni a zen irnt is, addig még csak nem is hallottam róla."

Amíg Japánban élt, a japán kultúra észrevétlen volt számára, akárcsak a levegő, amit beszívunk, igazán épp az európai kultúra kontrasztjában kezdte azt igazán megtapasztalni. Ez az időszak volt a japán fashion felemelkedésének ideje, ekkor nyerte el Takeshi Kitano Hana-bija a velencei filmfesztivál fődíját.
Japánba való visszatérése után kalligráfiával, ikebanával és a mindent egyesítő chado teaművészettel kezdett foglalkozni.  
A tea tanulmányok után tanári engedélyt kapott, ekkor építette saját, különös, expresszív, modern teaházát egy bérház ötödik emeletén.
“Shu" a harcművészetekben használt fogalom, azt jelenti: védelmezni, átvenni a mester tanításait “Ha" szabadnak lenni, kitörni, megtalálni a saját énünket, “Ri" megvalósítás,  illetve transzcendencia.

 
 
Emitt pedig a videó, amin a liftből a teaszobába vezető utrat járhatjuk.