Kosár
Az Ön kosara üres

Sakura zöld tea

A tea alapja egy olcsó-közepes árkategóriájú valódi sencha, amiből kb. 8 grammot használunk fel - ez kb. 200 forintba kerül

Jeges teát készíteni három alapelv figyelembevételével lehet:

  • a teát használhatjuk a jéggel feloldható és felhígítható esszenciaként,
  • lehűthetjük a kész teát és
  • készíthetünk teát hideg környezetben is.
 
 

Az első módszer kényelmes, gyors, erőszakos és eredményes. Nyelvünk már hozzászokott a vasvillaként szurkáló aromákhoz, az E, Eu és US konform, fokozó, édesítő, alapanyagként használt kiegészítő szerekhez, így meg sem kottyan neki egy két-háromszoros tea túladagolás, az ízek pedig olyannyira jelen lesznek mint a csellista a 2. sorból a koncerten. Minden azon múlik, milyen teát használunk. A hamburgi ízesített teák már önmagukban is öldöklő aromakombinációk, kémcsőben született teatorták, ezek jégre ültetve aromabombaként ketyegnek tovább, egészségvédő értékük a nullához közelít. Mindig eredményesebb és végeredményben olcsóbb. igazi, jó minőségű teákat használni, nem is szólva arról, hogy az ízesített teák általában olcsó, értsd értéktelen, nyár végi teákon, tehát banchákon üdülnek, ezek pedig összességében már erősen lúgosak.

 

Az alábbiakban egy dicséretre méltó kompromisszumot láthatnak hagyomány és az új teaízek között. A sakura pusztán esztétikai, meditatív, holisztikus szerepe végre gasztronómiai dimenzióvá tágul. A sakura szépségét sóban teszi el a japán emlékezet, mi ezt rövid hideg vizes áztatással hígítjuk, a sós jeges teát egyenlőre későbbre tartogatjuk.

 

Miből áll?

A tea alapja egy olcsó-közepes árkategóriájú valódi sencha, amiből kb. 8 grammot használunk fel (ez kb. 200 forintba kerül) és 2,5 dl 75 Co-os vízzel öntjük fel 4 percig. Az elkészült teát fél dl cukorszirupra és koktélcseresznyével puhított jégre öntjük. A cukorszirup és a koktélcseresznye kényszerű kompromisszum eszközei, ráadásul a cseresznye még félrevezető is - semmilyen köze nincs a sakurához, olyan mint a tojás a magyar spagetti tésztájában.

A kész tea kellemesen kesernyés, levetkőztetett, kitakart ízeket mutat. Megisszuk, aztán visszamegyünk a teaházba és készítünk egy jó senchát.