Kosár
Az Ön kosara üres

Masala penne

Ez a recept tavaly született egy teatanfolyam szünetében

Nem volt már erőnk semmire, a leggyengébb ellenállás irányába indultunk el. Volt nálunk egy fej hagyma, megtisztítottuk és nagyon apróra vágtuk, petrezselyemmel vegyítettük, majd olivaolajon üvegesre sütöttük, vagy dinszteltük, azt hiszem így kell mondani. Közben 3 dl tejszínt 2 evőkanál masala chai teával felforraltunk, kicsit állni hagytuk, aztán megmozgattuk és a hagymára  szűrtük. Kis só került rá, egyéb fűszer nem kell bele, van ebben a teában elég. Még egy kicsit rotyogtattuk, de csak nagyon kis lángon, fedő alatt. Közben pontosan 11 perc alatt lobogó vízben elkészült a penne (al dente, sehogy másképp), amit leszűrtünk, ráöntöttük a masala sugót és tálaltuk. Parmigiano Reggiano nem volt otthon, de akadt egy kis padano, azzal szórtuk meg. No comment.