Kosár
Az Ön kosara üres

Ép lélek ép test tea útja egyesület TÁMOP
Ép lélek, ép test 

Az "Ép lélek ép test" a Tea Útja Egyesület gondozásában 2013 szeptemberében elkezdett és fenntartott egészségmegőrzéssel, életvitellel foglalkozó foglalkozás-, és programsorozat. A program a TÁMOP 6.1.2/11/1-2012-0734 számú pályázati program részeként valósult meg. A program szakmai vezetője Dr. Égerházi Anikó. 

. A program elsősorban a középkorú, nehezen mozgósítható, inkább férfi célcsoportnak szól, azoknak, akik leginkább kitettek a stressznek és a különféle pszichoszomatikus betegségeknek. A foglalkozások a következő műfajokban folynak:
 

 
Ép lélek program a tea útja egyesület
 
 
A foglalkozások fő témái:


A résztvevők ismereteket kapnak a kommunikáció alapvető jellegzetességeiről, és arról hogy milyen következményekkel járhat a kommunikáció zavara.
Az előadások után beszélgetésre is lehetőség nyílik.
 

Ép lélek program a tea útja egyesület

A program eseményeiről folyamatosan hírt adunk ezen az oldalon és Facebook oldalunkon, továbbá a helyi médiában. A program főbb témáiban ismeretterjesztő filmeket készítünk, melyeket az oldal alján tekinthetnek meg.

 

 Klubfoglalkozások


 2014. február  18-tól keddenként 18 órától tíz alkalmas klubfoglalkozás indult "életvezetési kompetenciák címmel.
A klubfoglalkozások célja a kommunikációs készség javítása, a gondolkodásbeli torzítások felismerésének gyakorlása, saját és mások érzelmi reakciói megértésének fejlesztése. Mindezek segítenek a lelki, testi és a környezettel való harmónia megtalálásában, ami a lelki-testi egészség alapja. A klubfoglalkozásra és csoportos programokra ellátogató kötelezi magát, hogy a programok legalább 3/4 részén résztvesz. Ez garantálja a résztvevők állapotának, szemléletének eredményes javulását.
 

Csoportfoglalkozások


A csoportfoglalkozásokra a klub után keddenként 19 órától kerül sor. 
A foglalkozások tematikája.

1.      Az együttműködés javításának lehetőségei
2.      Az „értő figyelem” fogalma és jelentősége a kommunikációban
3.      „Empatikus konfrontáció” – a visszajelzés minősége és jelentősége
4.      Az ellenvetések kezelése (szendvics technika, normalizálás, motivációs feszültség keltés)
5.      Változtatás az életvezetésben (érzelmi átkeretezés)

Laikusok teája 

A laikus önsegítés olyan csoportfoglalkozás, ami a tagok önkéntes spontán együttműködése egy tea mellett kedd és szombatonként felváltva kéthetente. Az látogasson el erre a programra, aki másoktól szeretne teát és életvezetést tanulni, egyáltalán figyelni a másikra.  Nagyon izgalmas, egyben szórakoztató beszélgetések szoktak kialakulni.

A program a TÁMOP 6.1.2-11/1-2012-0734 pályázati programjának keretein belül, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kommunikáció és metakommunikáció

Alkalmazkodás a környezethez és a környezet megváltoztatása

Nem fognak szeretni - védekezési stratégiák

A megfelelés kényszere

Érzelmi örökségek, hipotézisek, depresszió