Kosár
Az Ön kosara üres

Bai Hao Yin Zhen ezüst tűk


  • Eredet: Fujian, Kína
  • Gyártási év: 2021
  • Jelleg: Prémium kínai fehér tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 70-85 Co-ra visszahűtött,  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi, 4 gramm teát.

    Készítsen eleinte egy-két perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. A felöntések ideje a mozdulatok finomságától függ. Nagyon óvatosan felöntve akár 85 C fokos vizet is használhatunk 3-4 perces felöntéssel, lefedve.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


6 490.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

 

Bai Hao Yin Zhen - Ezüst tűk fehér szőrmében

  Ez az év a zöld teákhoz hasonlóan a szokásosnál jóval nagyobb rügyeket és leveleket hozott. Ennek oka a tavalyi szárazság és a kora tavaszi kitartó hideg. Aromákban a tavalyi évhez képest eltérő, kevesebb a mélység és a méz, jóval könnyedebb, üdítő, de ugyanolyan erős és sokszor felönthető. Az ára immár 10 éve szakadatlanul megy felfelé. Az érlelt változata pedig a legmenőbb - jelenleg az érlelt, idősödő fehér a legdrágább divat a teapiacon.  

Bai Hao Yin Zhen ezüst tűk fehér tea   Bai Hao Yin Zhen ezüst tűk fehér tea   Bai Hao Yin Zhen ezüst tűk fehér tea   Bai Hao Yin Zhen ezüst tűk fehér tea   Bai Hao Yin Zhen ezüst tűk fehér tea  

Fehér tea sok van, de valójában egyetlen teára értjük szűken vett értelemben a fehér tea kifejezést. Eltekintve a termőterületektől, kora tavaszi, ki nem nyílt csúcsrügyek kézzel szedve és a napon szárítva, ez a fehér tea és ez a Bai Hao Yin Zhen 白毫银针, amit aztán, ha körbenézünk szerte a világon a következő területeken lelhetünk fel:

 - Az első és eredeti yin zhen fehér tea Fujian két teatermő területéről származik Fudingból 福鼎. Ez a Fu Ding Bai Hao Yin Zhen 福鼎白毫银针, amit nagy levelű és nagy szőrű Fuding Da Bai , vagy Bai Hao fajtából készítenek.

 - A minőségben ehhez felérő teát Anhuiban készítik, de ott rafinált módszerekkel.

 - Mivel a tavasz ide érkezik először, ezért Yunnan ezüst tűi jelennek meg leghamarabb a piacon - de minőségben nyomába se érhet az első kettőnek.

 - Újabb keletű Hunan és Guangxi pár területén (pl. Linyun) a Yin Zhen termesztése és szedése - nagyon jó minőség.

 - Pár évtizede Darjeelingben próbálták ki a fehér tea termesztés és gyártást - sikerrel.

 - Legújabban Kenya egy-egy birtokán jelent meg fehér tea. 

 

A fujani és Anhuiban is használt klón különlegessége, hogy a rügyeket a fagytól védendő, extrém szőrös, barkás, ami puha szőrmeként jelenik meg a csúcslevélen. Amikor ez a rügy felbukkan, az ültetvényen 2-3 nap áll rendelkezésre, hogy ebben az állapotában csakis kézzel egyenként leszedjék. Sérülékenysége miatt terjedt el az a szokás, később legenda, hogy csakis szűzlányokat alkalmazhattak erre a célra.

A fehér tea ezen belül a  Yin Zhen ára az elmúlt 5 évben megötszöröződött, mégsem jelentzkeznek újabb területek, hogy ringbe szálljanak fehér barkás csúcsrügyekből álló, napon szárított tea gyártásába. Talán nincs elég befektetni való szűz lány munkaerő a piacon.

A tea nagyon lágy, parfümös, de nagy koffeintartalmú, erős tea.

Belépő a fehér teák világába itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

  Bai Hao Yin Zhen ezüst tűk fehér tea   Bai Hao Yin Zhen ezüst tűk fehér tea    Minden csupa szőr  Bai Hao Yin Zhen ezüst tűk fehér tea  Fehér tea fehér teás készletben  Bai Hao Yin Zhen ezüst tűk fehér tea  Megisszuk a tea szőrét   Bai Hao Yin Zhen ezüst tűk fehér tea