Kosár
Az Ön kosara üres

Bai Xue Long


  • Eredet: Fujian, Kína
  • Gyártási év: 2023
  • Jelleg: Új technológiával készített fehér tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 70-85 Co-ra visszahűtött,  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4 gramm teát.

    Készítsen eleinte egy-két perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. A felöntések ideje a mozdulatok finomságától függ. Nagyon óvatosan felöntve akár 85 C fokos vizet is használhatunk 3-4 perces felöntéssel, lefedve.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


4 890.- Ft

Megveszem

 

Bai Xue Long - Fehér hósárkány

bai xue long fehér tea levelek

A Bai Xue Long 白雪龙 a fehér teák új generációjának jeles tagja. Az új generáció  lényegében azt jelenti, hogy kifejezetten fehér tea gyártásra fejlesztenek ki új termőfajtákat a régi, ízes-mézes-szőrös fudingi fajták felhasználásával. A Bai Yue Long, azaz fehér hósárkány tea Taishunban született nem régen. Taishun Zhejiang déli, Fujiannal határos járása, fedett hidakkal, vadregényes tájakkal, ködös-felhős teákkal. A Bai Xue Long ránézésre egyáltalán nem fehér, de ez csak annak tűnik fel, aki a fehér teát kizárólag pelyhes, hófehér jelenségként képzeli el. Az igazi, új generációs, kizárólag a napon szárított fehérek barnás, aranyszínű teák, hosszú, kardszerű levélrügyekkel. A Fehér hósárkány íze tömör, kerek, szamorodnira emlékeztető finom, muskotályos körítéssel. Utóíze lassan lecsengő, ereje kitartó. Felöntései egyre inkább alabástrom színt vesznek fel, lassan vékonyodó ízekkel. meghálálja a 75 Co-ra visszahűtött vizet, elmosást nem igényel. Aki még nem ivott fehéret, annak nagy meglepetés lesz finom kereksége, aki már ivott fehéreket, az könnyen átpártolhat, mert az ezüst tűk savanykás édességét itt fehérnek mondott, de bronzbarna test egészíti ki.

Belépő a fehér teák világába itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

 bai xue long fehér hósárkány fehér tea  Nem mondom meg, mit jelent  

bai xue long fehér tea levelek White turning to gold

bai xue long fehér hósárkány fehér tea Nem gondolnád, hogy fehér tea

bai xue long fehér hósárkány fehér tea

bai xue long fehér hósárkány fehér tea

bai xue long fehér hósárkány fehér tea