Kosár
Az Ön kosara üres

Nepal Sandakphu White Delight


  • Eredet: Nepál
  • Gyártási év: 2023
  • Jelleg: Prémium, organikus fehér tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 70-85 Co-ra visszahűtött,  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4 gramm teát.

    Készítsen eleinte egy-két perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. A felöntések ideje a mozdulatok finomságától függ. Nagyon óvatosan felöntve akár 85 Co fokos vizet is használhatunk nagyon óvatos, hosszú 2-4 perces felöntésekkel.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


4 890.- Ft

Megveszem

 

 Nepal Sandakphu White Delight - Organikus nepáli fehér tea

nepal white tea delight  

Kis nepáli családi birtok terméke ez Bai Mudan típusú fehér, egy rügy + két levélből álló tea. Feketének csak azért hívjuk, mert a birtok alaptudása a fekete tea készítés, de arrafelé mindenki próbálkozik mindennel. Leginkább kínai jellegű zöld teákkal, amiből nem kínai jellegű finom és bizonytalan zöld teák születnek, továbbá oolongokkal, új típusú feketékkel és persze fehérrel. A kis családi birtok a lakóházból, két tehénből és az üzemből áll, pár bambuszkosárral egy 15 kg kapacitású sodrógéppel és egy ugyanakkora szárítóval. A tea kitűnő alapanyag, a szedés nagyon gondos, az eredmény egy 20-30 %-ban fermentált csak rügyekből álló fehér tea, ami eltér a megszokott fehér tea ízléstől, de tartalmi különbség nélkül.

Ár/érték arányban nagyon jó tea.

Belépő a fehér teák világába itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

 

  nepal white tea delight   Nepal Sandakphu white tea   nepal white tea delight   nepal white tea delight   nepal white tea delight   Nepál fehér tea ültetvény   Nepál fehér tea ültetvény