Kosár
Az Ön kosara üres

Ichibancha prémium fekete


 • Eredet: Gokase, Miyazaki, Japán
 • product.gyarto: Miyazaki Sabou
 • Gyártási év: 2023
 • Jelleg: szuper prémium, kézzel sodort fekete tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 85-95 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi, kb. 4-5 gramm teát. Ajánlott felöntési idő 1 - 1,5 perc

  Elmosás nélkül öntse fel sokszor, egyre hosszabban és egyre forróbb vízzel.

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


6 890.- Ft

Megveszem

kézzel sodort japán fekete tea

A tea alap csomagolása 50 grammos tasak.

Miyazaki szuper prémium japán fekete tea

Kézzel szedett, kézzel sodort és sütött prémium first flush japán fekete tea. A teához használt variánst a minami sayakát 1991-ben regisztrálták.

A tea platina díjat nyert a 2021-es Nihoncha Tea Versenyen.

A japán fekete teákat nagyon szeretjük mélységük és bársonyos karakterük miatt.  Ennek a teának az esetében a túláradó virágos, gyümölcsös édes jegyek dominálnak.  A tea csupán egy a Miyazaki Sabou birtok fajtaspecipifikus, first flush és second flush prémium fekete teái közül, de kétségtelenül az egyik szuper prémium tea.  Elegancia. Illatos, édes, lágy.

Isshin Goyo (一芯五葉), az ortodox tea kultúrából átvett japanizált terminus azt jelenti egy rügy, öt levél és a fiatal tea növény teljes levélsorát jelöli.

Ichibancha  一番茶 a tea első szedését jelenti, fekete teául: First Flush, amire itt Miyazakiban (a fekete teák esetén) május közepén kerül sor.  A Second Flush (Nibancha 二番茶 ) általában július közepén következik. Ezt követően van még egy harmadik és egy őszi szedés, ami leginkább a hojicha (pörkölt tea) alapanyaga.

 

Wakoucha (和紅茶) - a fekete tea japánul

 

A japán fekete tea ma kuriózumnak számít, pedig a hetvenes évekig a tea termés nagyobb részét fekete teaként dolgozták fel. 1971-ben liberalizálták az importot, ami rövid idő alatt térdre kényszerítette a ceyloni, indiai teákkal versenyezni képtelen japán fekete teaipart. Ekkor álltak át a nagy tea vidékeken zöld tea termelésre.  A  japán fekete az utóbbi évtizedben kelt újra életre elsősorban kis mennyiséget termelő, kézműves gyártók műhelyeiben. 

A japán fekete nem hasonlít más teavidékek teáira, krémes, selymes, mégis testes, erős. 

A Miyazaki Sabo 株式会社宮﨑茶房 cég 1983 óta csak organikus módszerekkel, vegyszerek, műtrágyák  használata nélkül termeszt és gyárt teát, 2001 óta a JAS rendszerében igazolt BIO tea. A cég 2014-ben és 2021-ben fekete és oolong tea kategóriában platinadíjat nyert a japán teák versenyén .

"Olyan biztonságos, finom teát szeretnénk készíteni, ami jót tesz az egészségünknek."

Miyazaki és egyáltalán a déli sziget Kyushu teáiról itt olvashat.

miyazaki kamairicha

 

miyazaki prémium japán fekete tea

miyazaki sabou

miyazaki kamairicha

miyazaki kamairicha

miyazaki kamairicha

miyazaki sabou fekete tea

miyazaki sabou fekete tea

miyazaki sabou fekete tea

miyazaki sabou díj

 

miyazaki kamairicha

 

+