Kosár
Az Ön kosara üres

Gaba fekete tea


  • Eredet: Nantou, Tajvan
  • Gyártási év: 2024
  • Jelleg: Gamma amino vajsavban gazdag fekete tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 95 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi, kb. 4-5 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és egyre forróbb vízzel.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


4 390.- Ft

Megveszem

Gaba fekete tea 

gaba black fekete tea  

Tajvan fekete teái különleges minőségükről ismertek. Elsősorban a Ruby black teák, amik kézműves módszerrel készülnek kis farmokon, parfümök módjára. Ez itt egy anaerob körülmények között nevelt és termesztett teafákról szedett és készített fekete tea, ami az átlagosnál 30 x nagyobb mennyiségben tartalmaz gamma amino vajsavat, (GABA), ami az ingerületátvitelben játszik szerepet. Az így készített tea fogyasztása után azonnal természetes világosság jár át bennünket a szív megtornáztatása nélkül.

A GABA magas vérnyomásban szenvedőknek kevésbé, időseknek melegen ajánlott. Fogyasztása normál adagban nem rejt veszélyeket, túlzott adagolása, napi több tea elfogyasztása nem javasolt.

Elmosni nem kell, 90-95 C fokon kell felönteni sokszor. Különösen fontos a lehető leglágyabb (<50 mg/liter összes ásványianyag tartalmú) tisztított víz használata.  A tea szerintem édes, mások szerint keserű, áthatja a jellegzetes gaba íz.

A gabáról részletesen itt olvashat.

Elmosni nem muszáj.

Belépő a fekete (vörös) tea világába itt és itt >>>>>>

A fekete teák osztályozása a Teazinben található.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

  Tajvani Gaba fekete tea   gaba black fekete tea   gaba black fekete tea   gaba black fekete tea   gaba black fekete tea