Kosár
Az Ön kosara üres

1998 Hunan 9101 Zhuan cha mongol tea


  • Eredet: Henan, Kína
  • Gyártási év: 1998
  • Jelleg: Érlelt, préselt, posztfermentát sötét fekete tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


2 890.- Ft

Ez a termék elfogyott

 

1998 Hunan 9101 Zhuan Cha - mongol tea 

 Hunan
 

Linxiang Yongju egy hunani teagyár, pontosabban teaház - teakereskedő, aki a 9101 szám alatt valójában évszázadok óta élő receptet továbbgondozta és termelte. Az eredeti céget még 1865-ben alapították és Belső-Mongólia és a közép-ázsiai térségbe szállított préselt teákat.  Ennek a teának a különlegessége, hogy tulajdonképpen minden teafajtán kívül esik, nem sorolható be egyetlen ma használt kategóriába sem.  Elnevezése szerint Qing Zhuan 青砖, azaz türkizzöld tégla, tégla alakra préselt zöld tea.  Na már most ez elég problémás dolog, mondhatnám, valamiféle útkereszteződés, mert tulajdonképpen qing zhuan a Xiaguan, vagy akár  a Menghai bármelyik sheng puerh teája, de így nevezik a minden teaboltbban látható souvenir ming zhuan cha teákat is a bazi nagy csillagjaikkal. Sőt, ha visszamegyünk Lu yu teájához, ott is gyakorlatilag préselt zöld teával találkozunk. 

Az a legegyszerűbb, ha nem törődünk az eredettel, hanem csak a célt nézzük.

A cél pedig az, hogy ne fagyjunk meg és ne szökjenek el a lovaink, meg egyéb házijószágunk, amikor a soha véget nem érő tél süvít be a jurta alá.  Ilyenkor a sátor közepén a teveszar kupac  mellett a ház ura (aki a feleség)  egy tuskón a fejszéjével levág egy darabot ebből a téglából, úgy annyit, amennyi sikerül, azt beledobja a kályhán zúgó teáskannába, aztán jónéhány perc forralás után, ami a magasság miatt alig több, mit 85 fok belefordítja az egészet a lenkendőn átszűrt tejbe.  Otthagyja, kevergeti egy darabig, aztán leszűri, behívja a gyerekeket akik egész délelőtt a kutyával játszottak, letörli a taknyukat és a kezükbe nyom egy nagy tállal a kész teából.  Ők arrébbhesegetik a csirkéket,  leülnek a TV elé és megnézik az aktuális sorozatot és arról vitatkoznak, hogy rendőrök lesznek a nagyvárosban.
Aki nem hiszi, jól teszi, de a teát megkóstolhatja itt.  A legjobb, ha nem mongolkodik, hanem kung fu módra készíti el. Készüljön a mindent elárasztó hőre és erőre, mindkettő jól jöhet. Lent a filmen 6 perc után öntik a teát, előtte csak szomorú dolgok vannak, tekerjék át.

Belépő a Hei cha érlelt fekete teák világába itt és itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

 
 Hunan mongol tea
 
 Hunan mongol tea
 
 Hunan mongol tea
 
 Hunan mongol tea
 
1998 mongol tea
 
1998 mongol tea
 
1998 mongol tea
 
1998 mongol tea