Kosár
Az Ön kosara üres

Shinmatcha Hatsu Kaori


 • Eredet: Uji, Kyoto, Japán
 • product.gyarto: Marukyu-Koyamaen Uji
 • Gyártási év: 2023
 • Jelleg: Alkalmas koicha (sűrű tea) és usucha (híg tea) elkészítésére
 • Elkészítési mód:

  Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete  nem haladja meg  a 95 C° -ot.                  Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.

  A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!

  Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

  Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>


15 900.- Ft

Megveszem

 

Shinmatcha Hatsu Kaori - Új, friss íz

Shinmatcha Hatsu kaori ezüst matcha Marukyu-Koyamaen

Marukyu-Koyamaen Shinmatcha Hatsu Kaori  

新抹茶「初薫(はつかおり)

Szezonális matcha, ami májustól végétől kapható, amíg a készlet tart.

A shin matcha különleges élmény. Tudnivaló, hogy a friss japán teák (shincha) egyetlene célja a tavasz elemi ösztöneinek megmutatása, az ültetvény "reklámozása" és a friss zöld, vitamindús élettel teli teák iránt felgyülemlett szomj enyhítése. Az igazi, legelső senchák a szedést követően legalább 1 hónap, a gyokurók, matchák csak 6 hónap elteltével ízlelhetőek. Így hát a korai, a szedést követően közvetlenül elkészített matcha, mint a friss fajbor csillapítatlanul tartalmazzák az ültetvény koncentrált ízeit.

 A shinmatcha ezüst fokozata erős, teljes ízű, hosszú lecsengésű, gyümölcsöket is mutató, fémes tea. Míg a shinmatcha arany kifejezetten koicha alapanyagnak tűnik, ez átfogja a teljes keresztmetszetet keserédes, régi erős teáktól a nemes koichákig. Cseppet sem rosszabb, mint az arany, ez is nemesfém, de élesebb, csillogóbb, míg az arany teltebb, lágyabb, kerekebb..  A teával (matchával) való első találkozás egy adott évben. Matcha ivóknak kötelező. Különlegesen szépen csillogó tea, bár mindig új teaév lenne!

  Shinmatcha Hatsu Enishi Marukyu-Koyamaen tea Shinmatcha Hatsu enishi powdered green tea Shinmatcha Hatsu kaori ezüst matcha Marukyu-Koyamaen Marukyu-Koyamaen matcha powdered green tea

A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), koicha sűrű teához 3-4 gramm, usucha, híg teához 1-2 gramm teát.                                                       

Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on. 

Eszközöket a matcha elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat. 

Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>