Kosár
Az Ön kosara üres

Dong Ting Bi Luo Chun special


  • Eredet: Tai Hu, Jiangsu, Kína
  • Gyártási év: 2023
  • Jelleg: Különleges minőségű zöld tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 70-75 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4-5 gramm teát.

    Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. Az elkészítés során a legfontosabb a jó minőségű víz használata és az Ön mozdulatainak finomsága.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


4 590.- Ft

Megveszem

 

Dong Ting Bi Luo Chun special - A tavasz jádezöld csigái special grade

 Dong Ting Bi Luo Chun, tavasz jáde csigái kínai zöld tea  

Dong Ting 洞庭 Bi Luo Chun碧螺春 , "a tavasz jádezöld csigái" kora tavaszi szedésű special gade, különleges minőség.  Ez jóval magasabb, mint sok más teavidék átlaga, vagy csúcsteája, a rügyek havas barkája itt is megmarad, a csigák olyan picinyek, hogy nem is tudjuk elképzelni, hogyan sodorhatták ilyenné (nem pálcikával), de kicsivel több a zöldebb  levél, ami ízben is voltaképpen barátságosabb érzetet eredményez. Telt, minden irányban táguló meleg, édes ízek. Egy kiló teában kb 60.000 kézzel szedett rügyecske, fiatal levélkezdemény van.

Kezdőknek talán ez a kategória a legjobb. A Ji Pin kategória nagyon havas, jeges, mégis telt. Lentebb egy videó, amelynek vége felé jól látszik a sodrás finom mozdulatsora.
Az ilyen törékeny rügyteákat nem felöntjük, hanem óvatosan beleszórjuk a vízbe. A vizet legalább 70-75 Co-ig érdemes visszahűteni. Az első három felötés kb. 1 perc, ezt követően használhatunk forróbb vizet és hosszabb felöntéseket.

 

Belépő a zöld teák világába itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

  Bi Luo Chun kínai zöld tea   Bi Luo Chun kínai zöld tea  Összeakadt   Bi Luo Chun green tea   Bi Luo Chun green tea   Dong Ting Bi Luo Chun, tavasz jáde csigái kínai zöld tea   Dong Ting Bi Luo Chun, tavasz jáde csigái kínai zöld tea    2015 Dong Ting Bi Luo Chun special grade  

Balra a special grade, jobbra a Ji Pin.