Kosár
Az Ön kosara üres

Kai Hua Long Ding


  • Eredet: Quzhou, Zhejiang, Kína
  • Gyártási év: 2017
  • Jelleg: különleges minőségű kínai zöld tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 70-75 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4-5 gramm teát.

    Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. Az elkészítés során a legfontosabb a jó minőségű víz használata és az Ön mozdulatainak finomsága.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


2 590.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

Kai Hua Long Ding - Sárkány-csúcs

kai hua long ding  

A Kai Hua Long Ding 开化龙顶 egy különleges minőségú zöld rügytea Zhejiang tartományból a Long Jing, az Anji Bai Cha és még legalább  száz kiváló zöld tea hazájából. A tea neve sárkány csúcs, ami utal mindenféle helyi és általános kínai tradíción túl magára a tea kinézetére, a rügy fejlettségi állípotára. Olyan teáról van szó, amit egészen fiatal rügy korában szednek egy évben többször is, de minket csak a tavasz fesztivál idején, az esők előtti szedés érdekel, mert "gazdagok vagyunk" és mindenből a legjobbat akarjuk. A lenti filmben látható a tea környezete és az alkalmazott teermesztései módszerek. A kora tavaszi rügyfakadást időszakában április elején csakm pár nap áll rendelkezésre, hogy ezt a rügyfázist leszedjék.  Vagy kézzel fognak hozzá, vagy japán módra géppel.  Amikor ezt a finom teát felöntik és jónéhány felöntés után kiisszák, szedjék szét a rügyet, megtalálják benne a még ki nem nyílt tavasz hármas kemélia levelét. Ez a tea rokona az Emei hegyi zöld bambuszrügyeknek, a Jingting Luxue teának és sok más kiváló korai zöld teának. A Kai Hua Long Ding nevét Kaihua járásól kapta és a Longding forrásról. Kihua a Qianjiang folyó forrása Zhejiang, Anhui és Fujian tartomány határán fekszik, amit a zöld tea arany háromszögének is neveznek. (Ez a Gu Tian Shan Nemzeti Park, a Long Ding pedig egy tó az óriás sárkány hegyén.)

A tea finoman parfümös, friss, zöld illatú és ízű, de egyben férfias, kemény, szúrós, szecsuáni rokonaihoz képest talán édesebb, magas minőségű kora tavaszi kínai zöld tea.  

Belépő a zöld teák világába itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

Kai hua long ding kínai zöld tea   kai hua long ding kínai zöld tea     kai hua long ding prémium kínai zöld tea   kai hua long ding zöld tea       Kai hua long ding kínai zöld tea   kai hua long ding zöld tea   Kínai zöld tea