Kosár
Az Ön kosara üres

Liuan Guapian


 • Eredet: Anhui, Kína
 • Gyártási év: 2021
 • Jelleg: Prémium kínai zöld tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 70-75 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4-5 gramm teát.

  Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. Az elkészítés során a legfontosabb a jó minőségű víz használata és az Ön mozdulatainak finomsága.

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


4 590.- Ft

Ez a termék elfogyott

 

Liuan Guapian - Hat magba zárt nyugalom

Liuan guapian

A teáról egyszer már részletesebben írtunk itt. Most csupán néhány alapvető információt szeretnénk hozzátenni. A Guapian olyan teából készül, ami két kifejlett levelet és egy, még zárt rügyet hozott. A csupán pár napig fennálló állapot gyors, de pontos, kézi szedést igényel. A leszedett teát nem hervasztják, arra elegendő ideje lesz a következő fázisok során. Először a három levélformát kézzel különválasztják. A legszebb zárt rügyek bambuszkosárban a napon száradnak. A Guapian klónja elegendő pihét mutat ahhoz, hogy ezüst tűk fehér teaként lehessen eladni. A csupaszabb, zárt rügyekből második minőségű (second grade) ezüst tűk készül. A második leveleket kis adagokban, bambuszhajtásokból készült seprűvel alig 1-2 percig lapogatják és sepregetik a forró, faszénnel fűtött wokokban. A Mipiant lenvászonközé fektetik és lepréselik, így hőkezelik. Mivel a Guapian már kifejlett levél, amit hervasztás nélkül, de kevés sodrással sütnek be, testes, állhatatos megjelenésű, az illata japán és koreai teákat idéz, íze szúrós, egészséges, erős zöld, a teafogyasztók kisebbségének enyhén kesernyés, többségének nedves érzetet adó, szomjat oltó, friss, felszántott zöld íz. Felöntve levelei világoszöldtől a türkizön át a mélyzöldig játszanak, öntete finom világos, sárgászöld. Érzékeny a felhasznált víz minőségére, minél lágyabb, tisztított vizet igényel.

  liuan guapian chinese green tea   liuan guapian chinese green tea   Liuan Guapian tea   A Guapian eredeti termőterülete Anhuiban a Qui Tou hegység, mai legjobb területei a JinZhai területén végighúzódó sziklás hegyeket körülölelő dombok, de a teaültetvények az állandóan ködös tereprészekig felkúsznak. Az általunk kínált Guapian az export árlisták legjobb teája, vegyszermentes, organikus ültetvényről. Kis mennyiségekben ettől sokkal-sokkal jobb guapianokat is lehet kapni, természetesen sokszoros áron.

Belépő a zöld teák világába itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

liuan guapian chinese green tea   Liuan Guapian green tea  

qi hegy