Kosár
Az Ön kosara üres

Lu Xue Ya


  • Eredet: Fujian, Kína
  • Gyártási év: 2024
  • Jelleg: Kora tavaszi magashegyi zöld tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 70-75 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4-5 gramm teát.

    Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. Az elkészítés során a legfontosabb a jó minőségű víz használata és az Ön mozdulatainak finomsága.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


4 390.- Ft

Megveszem

Lu Xue Ya  绿雪  Zöld hópihék

Hidegen is felönthető kitűnő rügytea  

lu xue ya kínai zöldtea

  Ezen a néven meglehetősen sok tea forog , ilyen például az Anhuiban fekvő Jingting teája. Fehérre subickolt rügyteaként  inkább hasonlít jégcsapra, mint hópihére. Ellenben az itt bemutatott Lu Xue tea Fujianból származik a festői Tai Mu hegységből, ami sok fehér teának, valamint a jázminos sárkányszemnek is életet adott. A Lu Xue egy Mao Jian jellegű, tehát 1 rügy és két már kikelt kamasz levél enyhén barkás, közepesen sodrott, sötétzöld puha teája. Olyannyira puha, hogy kínai tea létére bátran felönthető hideg, vagy jeges vízzel, pár perces felöntés után is finom, parfümös illatot és zölden domború ízeket mutat. Kényelmes, barátságos, hűsítő karakterű tea, évek óta teaházunk vendége 2024-ben extraklasszis minőségben.

A Tai Mu hegység legfőbb látványossága a tea mellett Kína és biztosan a világ egyetlen és legnagyobb sziklák közé szorított 金色宮闕 Arany palota nevű csuparéz szentélye, ami 400 éve lebeg ég és föld között.

Belépő a zöld teák világába itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

 

lu xue ya zöld hópihék kínai zöld tea

lu xue ya zöld hópihék kínai zöld tea

lu xue ya kínai zöldtea  lu xue ya kínai zöldtea       hidegen is felönthető kitűnő rügytea

lu xue ya zöld hópihék kínai zöld tea

Lu Xue ya kínai zöld tea  

 

taimu hegyi réz kolostor

tai mu hegység