Kosár
Az Ön kosara üres

Ping Shui Zhu Cha Gunpowder


 • Eredet: Ping Shui város, Zhejiang
 • Gyártási év: 2021
 • Jelleg: Első osztályú kínai zöld tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 70-75 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4-5 gramm teát.

  Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. Az elkészítés során a legfontosabb a jó minőségű víz használata és az Ön mozdulatainak finomsága.

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


4 890.- Ft

Megveszem

 

Ping Shui Zhu Cha Gunpowder 

Zhu Cha Gunpowder zöld tea

 

   A becsületes neve Ping Shui Zhu Cha 平水珠茶, ami azt jelenti Gyöngy tea Ping Shuiból, ami viszont egy város Zhejiang tartományban és fekete és zöld teáiról híres. A zhu cha, erősen sodrott és sütött zöld tea, amit fiatal és érett levelekből készítenek. A tea Zhejiangon belül nagyon elterjedt, több járás így Shaoxing, Zhuji, Shengzhou, Xinchang, Xiaoshan, Shangyu, Yuyao, Fenghua, Dongyang területén is gyártják. 

Az erősebb sodrás célja, hogy a késői tea csökkenő aroma és aminosavtartalmát kompenzálják minél erősebb ízekkel. Az erős sütés sokszor adott fölösleges füstszagot a teához, apró, sötét, fényes kinézetével együttesen ez az európai név eredete: a puskapor tea. Érett levelek, erős sodrás, erős sütés még egy nem elhanyagolandó következménnyel jártak, a tea frissessége kevésbé hanyatlott az idő előrehaladtával, ez pedig fontos tényező volt az éven át tartó kereskedelmi hajóutak idején. A Zhu chát 800 évvel ezelőtt is hasonló módon készítették egyike volt az első sütött, leveles zöld teáknak. A Nyugat is ezt a teát ismerte meg először és hírneve máig nem kopott meg. Ha egy nagy áruházban bolyonganak a teapolcok előtt, a márkás zöld teát még mindig a gunpowder jelenti. Sok teaszerető tudja, mennyire tág a gunpowderen kívül, mennyire más, frissebb és zöldebb már a világ, ettől függetlenül nem szégyen gunpowdert inni. Ráadásul nem is könnyű. Nagy odafigyeléssel finom, selymes, keserédes öntetet ad, sok felöntésen át.

A gunpowder neve több áttéten keresztül alakult ki, amint az a teák esetében lenni szokott.  A gunpowder puskapor, vagy puskagolyó tea elnevezést már jóval a puska felfedezése előtt használták, ez állítólag úgy lehetséges, hogy a gāng pào de (剛泡的) "frissen felöntött" kifejezés fonetikus kiejtése fordult át gunpowderbe. Ebből egyébként nemzetközi bonyodalmak is származtak, nem tanácsos a teát ezen a néven vámolni, több afrikai országban is tilos ez a névhasználat és  1981-ben a gunpowder termesztők oldaláról is felmerült a név megváltoztatása, de aztán minden maradt a régiben.

Lényeges még, hogy ez a tea jelenti a Maghreb arab országaiban a zöld teát, amit a menta teához kevernek. Azt is érdemes tudni, hogy a tea lazább sodrású változata az eredetileg Jianxiból származó chun mee, avagy Zheng Mei 珍眉.

A Zhu cha egyebekben a bambuszba döngölt teát is jelenti.

Belépő a zöld teák világába itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

 

gunpowder kínai zöld tea

A tea hivatalos logója

  ping shui zhu cha gunpowder chinese green tea   ping shui zhu cha gunpowder chinese green tea   ping shui zhu cha gunpowder chinese green tea   ping shui zhu cha gunpowder kínai zöld tea