Kosár
Az Ön kosara üres

Song Luo Ji Pin


  • Eredet: Xiuning, Sárga-hegység, Anhui, Kína
  • Gyártási év: 2024
  • Jelleg: Csúcsminőségű, édes zöld tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 70-75 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4-5 gramm teát.

    Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. Az elkészítés során a legfontosabb a jó minőségű víz használata és az Ön mozdulatainak finomsága.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


6 490.- Ft

Megveszem

Song Luo Ji Pin kínai zöld tea

songluo ji pin chinese green tea  

Ez a leginkább gunpowderhez hasonlító szerény kűlsejű tea a leveles zöld teák őse, vagy előhírnöke évszázadok óta változatlan formában.
A Song Luo 松萝  A Song Luo Shan  (Song Luo hegység) 松萝山 teája. A hegység a Huang Shan hegyvonulat tagja Xiuning járásban 休宁. A klasszikus tornyos Huang Shan területtől délre, Huang Shan várostól pedug nyugatra esik. A terület izolált, hegyes, tagolt, keskeny völgyej, napos domboldalak adnak otthont a teaültetvényeknek. A teát kis bokrokban nevelik, mert elsősorban a fiatal bokrok zsenge rügyei érdekli őket. Mintha mindenhol csak tea óvodák lennének, a Song Luo a leglágyabb kínai tea szülőhelye. Történeti források szerint ezen a helyen találták fel a szálas zöld teák sütéssel történő feldolgozását, a fermentációs folyamat leállítását, innen terjedt el először a Huang Shan, majd Kína többi területe felé.

A Song Luo teát szinte lehetetlen elrontani, de a legjobb ha erősen visszahűtött legfeljebb 70 Co-os vízzel öntjük fel óvatosan. Az itt kínált tea felöntéstől függően elég erős léptekkel nyit be az érzékeink csarnokába, de alig 10-15 másodperc után kisimul a homlokunk, mert selymes édesség árad szét a szánk előterében. Kicsit később gyümölcsök és kevés test formálódik hozzá.   Ez itt egy Ji Pin azaz csúcsminőség. nagyon édes.

Ott  a helye a legfinomabb kínai zöldek között.

Belépő a zöld teák világába itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

 

songluo ji pin chinese green tea

 

songluo chinese green tea

 

Song Luo, chinese green tea, kínai zöld tea

songluo ji pin chinese green tea

 

  songluo chinese green tea   松萝山 song luo shan tea   松萝山 song luo shan tea   松萝山 song luo shan tea   松萝山 song luo shan tea   松萝山 song luo shan tea   松萝山 song luo shan tea