Kosár
Az Ön kosara üres

Taiping Houkui


  • Eredet: Huang Shan Sárga-hegység, Anhui, Kína
  • Gyártási év: 2019
  • Jelleg: Prémium kínai zöld tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 70-75 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4-5 gramm teát.

    Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. Az elkészítés során a legfontosabb a jó minőségű víz használata és az Ön mozdulatainak finomsága.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


5 890.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

 

Taiping Houkui    太平猴魁   Taiping Majomkirály  

Taiping Houkui chinese green tea

Majomfalu, majomtea, majomkirály 

Taiping Houkui    太平猴魁   Taiping Majomkirály 

 A teáról részletes ismertetőt és tesztet olvashat itt.

A Taiping Houkui Anhui egy kis falujának különleges teája, amit a XIX. század végén találtak fel, a mikrokörnyezet és a specializálódás révén a zöld  tea készítés egyik evolúciós csúcsterméke. A kínai zöld tea kalendáriumban sorsdöntő. Tavasz fesztivál idején az azt követő esők előtt szedett tea, amiből egyszerre két teát készítenek, egy sodort rügyteát, a másik két levélből pedig, amelyek addigra hatalmasra fejlődtek pedig egy préselt, finom, édes, nagyon szuggesztív megjelenésű teát. 

Belépő a zöld teák világába itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

  kínai zöld tea Taiping Houkui majomkirály     kínai zöld tea Taiping Houkui majomkirály   kínai zöld tea Taiping Houkui majomkirály   Elkészítéséhez 4 gramm (ebben az esetben egy szűk maroknyi teát használunk, 70 Co-os lágy tisztított vizet, 1-1,5 perces felöntésekkel. A felöntések hossza inkább a felöntés jellegétől (odafigyeléstől, mozdulatoktól) függ, mint bármi mástól. Az ilyen extra rügyteák elkészítéséhez ne is fogjon hozzá, ha nincs olyan tisztított, lágy vize, aminek összes ásványianyag tartalma kevesebb, mint 50 mg/liter.   Taiping Houkui chinese green tea   kínai zöld tea Taiping Houkui majomkirály   kínai zöld tea Taiping Houkui majomkirály   kínai zöld tea Taiping Houkui majomkirály   kínai zöld tea Taiping Houkui majomkirály