Kosár
Az Ön kosara üres

2008 Lao Ban Zhang tea


  • Eredet: Xishuangbanna, Yunnan, Kína
  • product.gyarto: Hai Lang Hao
  • Gyártási év: 2008
  • Jelleg: Vad sheng puerh tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


18 900.- Ft

Megveszem

 

2008 Lao Ban Zhang tea

2008 Lao Man e banzhang sheng puerh tea  

A Ban Zhang 班章 hegység valójában nem hegység, hanem a Bulang hegység északnyugati területe, része, amely 3 falu határát foglalja magába:

  • Lao Banzhang, 老班章
  • Xin Banzhang
  • és Lao Man e 老曼峨 

Ez a terület a XIV. századig visszavezethetően termelt teát, különlegessgét pedig az adja, hogy a három falu határában lévő teafákról szedett tea a világ legerősebb teáit adja. Ez a puerh tea széles körben való ismertté válása során oda vezetett, hogy az addig a többi teához javító teaként blendben hozzákevert Banzhang-hegyi tea iránti érdeklődés és kereslet az egekbe vitte a tea árát. 2008-tól 2013-ig a teljes termelést egy cég a Chen Sheng Hao  陈升号 vásárolta fel. Nekünk 2004-ből és 2005-ből volt nagyobb mennyiségű Banzhnag teánk, amit közepes áron elitattunk, nagy kár érte - nem kár érte, sok embnernek szereztünk vele szép élményt. Emlékezetes volt a 2006-os kiadású Hai Lang Hao tiszta, tavaszi Ban Zhan hegyi puerh.  Annak (s ennek) a teának az extremitásához elég annyi, hogy ha van valami, ami tea részegséget okozhat, akkor az 100 gramm grúz tea tíz percig főzve a futkosón, vagy 8 gramm ezekből a teákból kung fu módszerrel.. Mai szájjal újrakóstolva a 2006-os teát, megigéz zabolátlansága, értetlenséggel tölt el szikársága és nehezen megfejthető, ahogy a tea az előadás felénél hátraarcot csinál és teljesen új karaktert ad.

Az itt látható tea a három falu közül Lao Man-e határából származik, tiszta, nagyon erős és még annál is erősebb.

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

laobanzhang sheng puerh tea

laobanzhang sheng puerh tea

laobanzhang sheng puerh tea

laobanzhang sheng puerh tea

laobanzhang sheng puerh tea

laobanzhang sheng puerh tea

2008 Lao Man e banzhang sheng puerh tea 

2008 Lao Man e banzhang sheng puerh tea

2008 Lao Man e banzhang sheng puerh tea   2008 Lao Man e banzhang sheng puerh tea     2008 Lao Man e banzhang sheng puerh tea  2008 Lao Man e banzhang sheng puerh tea  hailanghao banzhang tong