Kosár
Az Ön kosara üres

2009 - Banzhang hegyi vad tea erő


 • Eredet: Xishuangbanna, Yunnan, Kína
 • product.gyarto: Yunnani Kísérleti Teaintézet
 • Gyártási év: 2009
 • Jelleg: Vad sheng puerh tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

  Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.

  Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


18 000.- Ft

Megveszem

2009 - Banzhang hegyi vad tea erő 

2009 Banzhang tavaszi vad puerh tea


Teaházunkban több  Banzhang teát is árulunk, egyet őszi kiadásban, mind a teaház érdekes puerh teái közé tartoznak.   Ez itt március eleji első szedésű tea 2009-ből. Tavaszi Ban Zhang teákhoz nem könnyű hozzájutni, hong-kongi, malajziai és tajvani kereskedők viszik el az utolsó grammig és saját teaként adják ki, vagy méginkább keverik más lágyabb ízvilágú teákkal. A Ban Zhang tea keserű, a tavaszi teának 5% körüli a koffein tartalma, nagyon erős, szinte részegítő. Nyugaton emiatt népszerű és izgalmas, mert mindenki kíváncsi arra, mit bír a saját teste.  Ez nem menti fel az alól, hogy kiegyensúlyozott és harmónikus, mégis gazdag legyen.  Ennek a követelménynek egy tiszta Ban Zhang hegyi tea nem tud megfelelni, mert olyan erős, mint egy lórúgás, a vérnyomást és a gondolatokat is komolyan befolyásolja. Az erő keserű agresszivitásként jelentkezik, ami nem a harmónia felé üget, összességében tehát mindig valamilyen félmegoldással fogunk találkozni. A Douji és a Chen Sheng Hao Ban Zhang kétségtelenül nagy tea és a Hai Lang Hao se rossz. Utána ez következhet.
 

Belépő a puerh teák világába itt ,  létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

 

2009 Banzhang hegyi tavaszi vad puerh tea

2009 Banzhang hegyi tavaszi vad puerh tea

2009 Banzhang hegyi tavaszi vad puerh tea