Kosár
Az Ön kosara üres

2013 Mu Shu Cha


  • Eredet: Lincang, Yunnan, Kína
  • product.gyarto: Mengku Suangjiang
  • Gyártási év: 2013
  • Jelleg: Vad sheng puerh tea
  • Elkészítési mód:


    Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 6 gramm teát.

    Rövid elmosás után öntse fel sokszor, saját ízlése szerint, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel. Érdemes a kannát lezárás után is forró vízzel fürdetni.

    Felnyitás után tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. 

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


5 890.- Ft

Megveszem

 

2012 Mu Shu Cha - Ősi vad teafák gyermekei

2013 mu shu cha lincang sheng puerh tea

2012 Mushu Cha ősi teafák gyermekei. Hivatalosan, nemzetközi tanúsítvánnyal igazoltan organikus, vad sheng puerh tea a Shuangjiang Mengku 双江 Teaüzem Mengku Rongshi 勐庫戎氏 márkájától. (Ron  a céget igazgató család neve).  A tea származási helye ugyanaz a Bingdao, mint ennek a teának, a Da Xue Shan (Nagy Havas hegységen) belül.  Bing Dao 冰岛 Jeges sziget (jeges zug), ami egy magashegyi csúcsot és az onnan leszakadó völgyeket jelenti 4-500 éves elvadult ültetvényekkel és eredeti vad tealigetekkel.  Bing Dao egy elszigetelt falu, ami pár tucat dai kisebbséghez tartozó család lakhelye.  A Mengku ősi teái  a puerh rajongók körében nagy tiszteletnek örvendenek. Valószínűleg ezek a fák a tea biológiai ősei, ezért is hívják őket anyafának (Mu Shu Cha). A Da Xue Shan vad tealigeteinek sokezer lakóját klónozással nemzették, a tea genetikai állománya azonos az eredetivel. A Bing Dao teáinak rügyei kövérek, finom  szőrmével borítottak, mézes, virágos illatúak.  Öntete a szájban telt, a torokban hűsítő, meglehetősen erős.  A Mengku Rongshi 2005 óta adja ki ezt a teát, egyenlőre félérettnek tekinthető 2006-os kiadása itt szemlélhető és kóstolható.

Belépő a puerh teák világába itt ,  létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

2013 mu shu cha lincang sheng puerh tea   2013 mu shu cha lincang sheng puerh tea

2013 mu shu cha lincang sheng puerh tea

2013 mu shu cha lincang sheng puerh tea   2013 mu shu cha lincang sheng puerh tea   2013 mushu cha sheng puerh tea   2013 mushu cha sheng puerh tea   2013 mushu cha sheng puerh tea