Kosár
Az Ön kosara üres

Huo Shan Huang Ya


  • Eredet: Huo Shan, Anhui, Kína
  • Gyártási év: 2018
  • Jelleg: Faszénen sütött organikus sárga tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 70-75 Co-ra visszahűtött,  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi, 4-5 gramm teát.

    Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket.

    Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


2 890.- Ft

Megveszem

Huo Shan Huang Ya - A Huo-hegy sárga rügyei

  Huo Shan Huang Ya sárga tea  

A sárga teák ránézésre semmiben sem különböznek a zöld teáktól. Aztán felöntve rögtön érezhető a különbség. A hosszú órákon át "faszénen dunsztolt " tea hosszú, kemény, állhatatos ízű, visszafogott erővel. Az egyetlen tulajdonképpeni sárga tea a Jün Shan Yin Zhen, de az elmúlt évszázadokban jónéhány más teavidék megteremtette a maga sárga teáját, így a szecsuáni, zhejiangi és anhui területek teagyárai is.Ezek hivatalos megnevezése a huang ya - sárga rügy. Mind nagyon jó minőségű gourmet teák és természetes módon a vidék egyébként szokásos teakészítési módszerét foglalják "sárga keretbe". A mengdingi huang ya például megszólalásig hasonlít a többi borsóhéjszerű, vibrálóan zöld egy tűs rügyteához, de ízében ott lesz ez  a furcsa zárkózottság. Ugyanígy Anhui nyugati részen a Huo hegy környékén, a Guapiannak otthont adó Dabie hegység központi magaslatán, távol a teakereskedők zajától létezik egy kis sárga tea termő terület, ami mintha a Mao Feng köpönyegéből bújt volna ki, aztán ízlelés után rájövünk, hogy mégsem. A szűken vett Huo Shan elsődleges terméke a tea, aminek gyártási technológiáját 1972-ben elevenítették fel sok évtizednyi  csend után. Nagyszerű, élénkzöld-sárga színben játszó finom tea, ami köszönhetően a viszonylagos ismeretlenségnek nagyon jó árban kapható. Így hát az ár nem mindig a minőség tükre és ez igaz a drága és az olcsó teákra is.

Belépő a sárga teák világába itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

  Huo Shan Huang Ya sárga tea   Huo Shan Huang Ya sárga tea   Huo Shan Huang Ya sárga tea Huo Shan Huang Ya sárga tea   Huo Shan Huang Ya sárga tea   Huoshan huang ya sárga tea   Huoshan huang ya sárga tea   Huoshan huang ya sárga tea   Huoshan huang ya sárga tea   Huoshan huang ya sárga tea   Huoshan huang ya sárga tea