Kosár
Az Ön kosara üres

Se Chung oolong tea 2002


 • Eredet: Anxi, Fujian, Kína
 • Gyártási év: 2002
 • Jelleg: Érlelt posztfermentált oolong tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon 100 Co-os  lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és 7 gramm teát.

  Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és mindig nagyon forró vízzel.

  Felnyitás és használat után tartsa lezárva, napfénytől védett, hűvös helyen.

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


1 700.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

 

Se Chung - Színes kavalkád - 2002  

Se Chung oolong tea 2002
 
A Se Chung, vagy Se Zhong  色种 fujiani oolong tea, de gyártják más tartományokban is, az őszi szedés oolong blend  teája. Ha bor lenne, akkor azt mondanám, szamorodni, ahogy jött, ahogy sikerült, avagy épp ilyen lett. Hagyományos sütött fujiani oolong, érett, aranybarna öntettel, mély sütött japán teákhoz hasinló ízekkel, de igazából fölösleges hasonlítgatni, mert olyan, amilyen lett 10 évvel ezelőtt. Jól látható a különféle és eltérően sütött levéltartományok, sőt szár keveredése zöldtől az acélkékig.
 
Elkészítéséhez használjon 100 Co-os lágy, tisztított vizet, aminek összes ásványi anyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, 7 gramm (egy bő teáskanálnyi) teát, előmelegített teáskészletet. A teát egy rövid felöntéssel, amit nem iszunk meg el kell mosni.  A felöntés idejét válassza meg saját ízlése szerint, mi 40 mp -1 perces felöntéseket javaslunk egyre forróbb víz használatával. 120-150 ml kannát használva 6-8 felöntést ad.

A teakészítés során előre haladva használjon végig nagyon forró vizet. Felnyitás és használat után tartsa lezárva, napfénytől védett, hűvös helyen.

Az oolong teákról bővebben itt és itt olvashat, az oolong tea gyártását itt ismerheti meg.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

Se Chung oolong tea 2002
 
Se Chung oolong tea 2002
 
se chung aged oolong tea
 
se chung aged oolong tea
 
se chung aged oolong tea