Kosár
Az Ön kosara üres

Lan Gui Ren


 • Eredet: Yunnan, Kína
 • Gyártási év: 2018
 • Jelleg: Ginszenggel és édesgyökérrel ízesített oolong tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy teáskanálnyi, 7 gramm teát.

  Egy rövid, pillanatnyi felöntés után, amit nem iszik meg, készítsen eleinte fél perces, majd egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket.

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


3 490.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

 

Lan Gui Ren - Nemes Orchidea

 Lan Gui Ren 兰贵人 Nemes orchidea oolong tea 2

  Lan Gui Ren   兰贵人    Nemes orchidea
 

A La Gui Ren a mártott, sütött  teák bizarr külsejű és meghökkentő belsejű csoportjába tartozik, azok egyik legdrágább tagja, bár nehéz ilyen kijelentést tenni egy olyan társaságban, ahol a teára adott ékszerek határozzák meg az árat. A mártott teák attól mártottak, hogy miután wulong teaként elkészítik öket gyógynövények, avagy afrodiziákumok őrleményébe, porába sütik őket. A Lan Gui Ren két okból is kitüntetett tea ebben az osztályban. Bár a mártott teák fujiani eredetűek, legszebb példányaikat mégis Tajvanon gyártják, de a nemes orchidea egyik helyről sem származik, hanem a Fujianból kivándorolt blang kisebbség keverte magának Yunnanban. Eredetileg yunanni volt az alaptea is, Yunnan pedig nem ezekről a teáiról híres. Ma már ugyanúgy gyártják az őshazában is, Tajvanon kevésbé jellemző. A másik különlegesség, hogy ez a tea a tradicionális kínai medicina része, mert a tea cementáló anyaga egy gyógynövénykeverék, ami kudingchából, ginszengből, osmanthus porából és édesgyökérből áll.

A minőségi különbségeket a felhasznált alaptea és a ginszeng minőségének eltérése adja. Gyorsan és olcsó áron is hozzá lehet jutni, egy olyan tea két felöntést is kibír, egyetlen hibája, hogy az intenzív élményt ginszeng helyett ánizs és édesgyökér por biztosítja mintegy virtuálisan.

 A tea utóíze frissítően hűvös, mentás, nagyon édes, de nem szirupos érzetettel. 

 
A Lan Gui ren és a Ren Shen Wang két különálló vidék ízesített oolong teaája, ami alapvetően egyenértékű. Nagyon eltérő karakterű teákat lehet vásárolni ilyen név alatt. A prémium minőség jellemzője a nem támadó édesség, finom, távoli égies, de nagyon hosszú íz.

Az oolong teákról bővebben itt és itt olvashat, az oolong tea gyártását itt ismerheti meg.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

lan gui ren oolong tea

 
 Lan Gui Ren 兰贵人 Nemes orchidea oolong tea 2
 
Lan Gui Ren 兰贵人 Nemes orchidea oolong tea
 
 Lan Gui Ren 兰贵人 Nemes orchidea oolong tea 2
 
 Lan Gui Ren 兰贵人 Nemes orchidea oolong tea 2