Kosár
Az Ön kosara üres

Jin Guan Yin


 • Eredet: Anxi, Fujian, Kína
 • Gyártási év: 2021
 • Jelleg: Enyhén fermentált zöld oolong tea
 • Elkészítési mód:

  Elkészítéséhez használjon enyhén visszahűtött, kb 85-90 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy teáskanálnyi, 7 gramm teát.

  Egy rövid, pillanatnyi felöntés után, amit nem iszik meg, készítsen eleinte fél perces, majd egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket.

  Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


5 790.- Ft

Megveszem

 

Jin Guan Yin  - A Kegyelem Vas/Arany Istennője oolong tea

Jin Guan Yin oolong tea

Jin Guan Yin   -  A Kegyelem Vas/Arany Istennője

Jin Guan Yin oolong tea

Egy felültervezett, túltöltött tea, amit a természet talán sosem hozott volna létre, különösen azért nem, mert már megtette a jákafa (jackfruit - Artocarpus heterophyllus) tömény ízében és illatában. Megtette helyette az ember a huang jin gui (arany fahéjszirom) és a Tie Guan yin keresztezésével. de vissza a Föld legnagyobb gyümölcséhez, aminek már az illatával is jól lehet lakni. Pontosan olyan ez a tea, nem szoktam én ugye gyümölcsökkel előhozakodni, de ez bizony mangó, barack és mindez együtt, éppen mint a jackfruit. Émelyítően gazdag, aki túltöltött gyümölcsös zöld (oolong) teára vágyik, az itt megkapja.  Nagyon intenzív, aznap más tea már nemigen fér a programba (nekem legalábbis), érdemes kicsit visszahűteni a vizet. Egy kicsit drága (még így is), de kevés van belőle és erősen nyomják.
Annak aki zöld tie guan yin körben mozog ez nagyon érdekes tea, szerintem összességében a tajvani Bao Dzong erősebb testvére és intenzitásban jelenleg ez az út vége. Tea szörp.

 

Teljes egészében organikus, vegyszermentes ültetvényről Belső-Anxiról származó BIO tea.

 
oolong tea types
 
Az Anxi oolong teák formai különbsége jól látható, egyúttal megfigyelhető a keresztezett új fajta is.
 

Elkészítéséhez használjon 7 gramm teát, a lehető leglágyabb (<50 mg/liter összes ásványianyag tartalmú) tisztított vizet 90 Co fokon. A teát röviden és óvatosan mossa el, majd alkalmazza a következő felöntéseket: 25-25 - 35-40-60 mp, stb. Több módszer létezik, a gazdag módszer csupán három felöntésben keresi az ízek teljességét, valójában 7-8 alkalommal egyre forróbb vízzel kényelmesen felönthető, mindvégig gazdag, finom teát nyerve.
   
Jin Guan Yin oolong tea  
 Jin Guan Yin oolong tea  
   

Jin Guan YIn oolong tea

 

A zöld wulongokat jól záródó fóliában, vagy fémdobozban érdemes hűtőszekrényben, de mindenképpen hűvös, sötét, száraz helyen tárolni!

Az oolong teákról bővebben itt és itt olvashat, az oolong tea gyártását itt ismerheti meg.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.